% Session("page")="hammkony" %>
2002.JÚLIUS
A júliusi szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.
Kedves olvasók!Számomra a japán nők kortalanok, pontosabban középkortalanok, Leszámítva ugyanis a kislányokat és hófehér hajú matrónákat, nem tudom megállapítani, hogy üde harmincas, ápolt negyvenes, avagy jó karban lévő ötvenes-e a hölgy, akit látok. Azt azonban nem hittem volna, hogy maguk a japánok is valahogy így vannak ezzel. Például az érett középkorúak alig érzékelik az évek múlását. Ha hiszik, ha nem: a japánoknak még szavuk sincs a változás korára. |
|
MAGYAR MÓDRAKertvendéglők Pesten a Balatonnál Az előző számunkban leírtakból mindenki meggyőződhetett róla, hogy a korcsmák, kertvendéglők, s velük a vendéglátás Magyarországon több száz éves múltra tekint vissza. Ezért meglepő, amit a Balaton környékéről a következőkben megtudunk. |
|
ÍNYCSIKLANDÓOmlós nyári piték |
|
VILÁGJÁRÓ- ahol nem a kocka jég, hanem a pohár Melege van? Legszívesebben beugrana egy nagy kád jégkockába? Azt sem bánná, ha nem az italában csörögne jégkocka, hanem jégpohárban csörgedez ne a koktélja? Nem is olyan elérhetetlen álom! Létezik ugyanis a világon egy hely, ahol minden jégből van: a szálloda, az ágy, a pohár, a szék, az asztal, a recepcióspult, a mozi, a kápolna - csak talán az italok meg az ételek nem. |
|
KERTBEN, SZABADBAN .Tűzre való Pontosabban izzó parázs fölé a következő receptekben szereplő húsok, zöldségek, nyársak mindegyike. Aki még ennél is többre vágyik, lapozza fel a Szabadtűzön, grillen című könyvet, amely a Média Nova kiadásában jelent meg. |
|
PILLANTÁS A PIACRASzerény zöldbab gazdagon Zöldbabkéve paradicsomgyűrűben |
|
ÍZEMLÉKEKAki A KONYHÁBAN LELT ÉLETHIVATÁSRA: Amikor lapunk új főmunkatársához, Frank Júliához készülődtem interjúkészítő vendégségbe, próbáltam gondosan számba venni, mi mindent tudok róla. Azután rájöttem: hiába van szerencsém sok éve ismerni őt, azon kívül, hogy minden eddig megjelent - közel 50! - szakácskönyvének boldog tulajdonosa és napi használója vagyok, szinte semmit nem tudok róla. Pedig röpke másfél órába sűrített élettörténete olyan izgalmas regény, amelyre konyhaművészetének százezres rajongótábora is egy emberként bólintana: ilyet csak az Élet tud írni, író soha. |
|
VÁLJÉK EGÉSZSÉGÜNKRE
|
|
MÁSKÉPPÁtnyújtunk egy tál rózsát Nem, nem tévedés, nem sajtóhiba: nem egy szál, hanem egy egész tál rózsát
nyújtunk át Önöknek, nemcsak ízletes, hanem látványos és különleges finomságok
formájában. A tál mellé karcsú palackokat is állítottunk, amelyekben ugyancsak
rózsa virul, csak ezúttal folyékony változatokban. Ha kedvet kapnak
elkészítésükhöz, legyenek óvatosak: kizárólag permetezetlen virágot válasszanak! |
|
NYÁRRA TÉLRENyárdícsérő zamatok "Júliusi meleg nap a gyümölcsnek szép színt ad" - tartja a népi mondás, s tény, hogy a bíborszínű bogyós gyümölcsök, a meggy, ribiszke, málna a nyár ajándékai. Ribiszketorta |
Tekintse meg archív számainkat !