% Session("page")="hammkony" %>
2000. ÁPRILIS
Az áprilisi szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.
GASZTRONÓMIAI TALÁLKOZÁSOKVendégségben barátok köztHonunk első igazi szappanoperája, az RTL-es Barátok közt, hétköznap esténként hihetetlenül sok embert vonz a televízió képernyője elé. A nézők persze nemcsak a filmre kíváncsiak, hanem a sztárok életéről, titkairól is szeretnének minél többet tudni. Így valószínűleg sokak kívánságának teszünk eleget, amikor sorozatunkban főzési szokásaikról, kedvenc receptjükről faggatjuk a szereplőket. Ez alkalommal a Berényi családhoz látogattunk el. |
|||||||
Magyar módraBográcsfenék kalap alattÜnnepi alkalmakra készült a juhpaprikás. Ilyen volt például a kiverés, vagy a juhhányás, amikor a legelőről beszorult állatokat a pásztorok a gazdákhoz hazaadták telelésre. |
|||||||
Magyar módraMagyar rackaA magyarságnak nemcsak mesésen gazdag történelmi múltja, évezredes kultúrája, példamutató hősei vannak, hanem egyedülálló néprajzi és természeti kincsei is. Ilyenek ősi és őshonos állatfajtáink: a ló, a szürkemarha, a rackajuh, a sertés, a tincses kecske, a parlagi lúd és számos apróállat. Sorozatunkban ezeket s a magyar konyhában betöltött szerepüket szeretnénk közelebbről megismertetni. |
|||||||
HúsvétTojások töltveKrémes currys tojás |
|||||||
MásképpenMeglepő sonkás fogásokSonka nélkül nincs húsvét, de mi lenne, ha egyszer nem a szokásos főtt, füstölt formában kerülne az asztalunkra? |
|||||||
VilágjáróGalamb és bárányAz olaszok húsvétkor sem feledkeznek meg a közmondásról: "Egy pohár bor többet ér, mint a Tevere minden vize." |
|||||||
Furfangok, fogásokKikeleti kalácsokHa kalácsot sütünk nyugodtan elszakadhatunk a megszokott formáktól, hiszen tavasz van, bolondos április. |
|||||||
ÍnycsiklandóJeles magyarok kedvenceiNagyjainkra nemcsak hagyományos módon emlékezhetünk. Jó példa erre Jókai születésének 175. évfordulója. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen felkutatta, a Jégbüfé pedig elkészítette Jókai neves kortársainak kedvelt édességeit.
|
Tekintse meg archív számainkat !