<% Session("page")="hammkony" %>

2000. ÁPRILIS

    Az áprilisi szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.

Barátok

GASZTRONÓMIAI TALÁLKOZÁSOK

Vendégségben barátok közt

Honunk első igazi szappanoperája, az RTL-es Barátok közt, hétköznap esténként hihetetlenül sok embert vonz a televízió képernyője elé. A nézők persze nemcsak a filmre kíváncsiak, hanem a sztárok életéről, titkairól is szeretnének minél többet tudni. Így valószínűleg sokak kívánságának teszünk eleget, amikor sorozatunkban főzési szokásaikról, kedvenc receptjükről faggatjuk a szereplőket. Ez alkalommal a Berényi családhoz látogattunk el.

Juhpaprikás

Magyar módra

Bográcsfenék kalap alatt

Ünnepi alkalmakra készült a juhpaprikás. Ilyen volt például a kiverés, vagy a juhhányás, amikor a legelőről beszorult állatokat a pásztorok a gazdákhoz hazaadták telelésre.

Szűr

Magyar módra

Magyar racka

A magyarságnak nemcsak mesésen gazdag történelmi múltja, évezredes kultúrája, példamutató hősei vannak, hanem egyedülálló néprajzi és természeti kincsei is. Ilyenek ősi és őshonos állatfajtáink: a ló, a szürkemarha, a rackajuh, a sertés, a tincses kecske, a parlagi lúd és számos apróállat.

Sorozatunkban ezeket s a magyar konyhában betöltött szerepüket szeretnénk közelebbről megismertetni.

Currys töltött tojás

Húsvét

Tojások töltve

Krémes currys tojás
Pirított töltött tojás
Mustárhabos tojás
Tonhalas tojás

Sonkás káposztás saláta

Másképpen

Meglepő sonkás fogások

Sonka nélkül nincs húsvét, de mi lenne, ha egyszer nem a szokásos főtt, füstölt formában kerülne az asztalunkra?

Konyakos sonkahab
Sonkás-káposztás saláta

Colombák

Világjáró

Galamb és bárány

Az olaszok húsvétkor sem feledkeznek meg a közmondásról: "Egy pohár bor többet ér, mint a Tevere minden vize."

Kelt ostoros rétes

Furfangok, fogások

Kikeleti kalácsok

Ha kalácsot sütünk nyugodtan elszakadhatunk a megszokott formáktól, hiszen tavasz van, bolondos április.

Kelt ostoros rétes
Fűszeres koszorú

tortakkicsi.JPG (14466 bytes)

Ínycsiklandó

Jeles magyarok kedvencei

Nagyjainkra nemcsak hagyományos módon emlékezhetünk. Jó példa erre Jókai születésének 175. évfordulója. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen felkutatta, a Jégbüfé pedig elkészítette Jókai neves kortársainak kedvelt édességeit.

Esterházy-torta Kugler-torta
Dobostorta Jókai-torta
Palugyai-torta Szapáry-torta

     Tekintse meg archív számainkat !