% Session("page")="hammkony" %>
2001. FEBRUÁR
A februári szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.
MAGYAR MÓDRAA magyar szakácskönyveket bemutató sorozatunk után az étlapok és menükártyák történetébe nyújtunk bepillantást. Miután a menükártya sokkal régebbi eredetű, mint az étlap, az előbbi ismertetésével kezdjük sorozatunkat. |
|
FARSANGImmáron hatodik éve rendezik meg az európai báli szezon egyik legrangosabb társadalmi eseményét, a Budapesti Operabált 2001. február 24-én, szombaton. Giuseppe Verdire, az operairodalom egyik legnagyobb óriására emlékezünk halálának 100. évfordulóján, így az ő műveinek felidézésre vállalkozik az Operabál. |
|
GASZTRONÓMIAI TALÁLKOZÁSOKGergely Róbert Gyerekkoromban mivel édesanyám, Vajek Jutka szinte éjjel-nappal a televízióban dolgozott, a hétköznapokat apámmal vészeltük át. Ő nagyon szeretett és szeret ma is főzni, és ami ezzel együtt jár, piacolni. Ez nálunk külön szertartás volt. |
|
CÍMLAPKÉPÜNK RECEPTJE |
|
HIDEGBEN MELEGETTéli levesekZimankós napokon nincs jobb, mint a gőzölgő tányér fölé hajolva laktató, forró levest kanalazgatni. |
|
PILLANTÁS A PIACRASütőtök nem csak sütveEz az a zöldség, ami gyümölcsként is megállja a helyét. Nemcsak sütve, hanem főzve is, s nemcsak édesen, hanem sósan is finom. Levest, pürét, dzsemet készíthetünk belőle, de olaszosan, tésztával keverve is érdemes megkóstolni. Mantovai tököstészta
|
|
FŐZŐISKOLA HALADÓKNAK
Whiskys mártásban sült oldalas
|
|
KRITIKUS SZEMMELBöhmische gombóc |
|
FRISSEN FÜRGÉNTerülj asztalkám 30 perc alatt E rovatunk azoknak a háziasszonyoknak szól, akik munkából hazaérve fél óra alatt meleg vacsorát szeretnének éhes családjuknak tálalni. Paradicsomleves, Spagetti Böbe módra |
Tekintse meg archív számainkat !