% Session("page")="hammkony" %>
2000. JÚLIUS-AUGUSZTUS
A július-augusztusi számok teljes tartalma: több, mint ami idefért.
MAGYAR MÓDRACsórényakútól a bronzpulykáigA magyarságnak nemcsak mesésen gazdag történelmi múltja, évezredes kultúrája, példamutató hősei vannak, hanem egyedülálló néprajzi és természeti kincsei is. Ilyenek ősi és őshonos állatfajtáink: a ló, a szürkemarha, a rackajuh, a sertés, a tincses kecske, a parlagi lúd és számos apró állat. Sorozatunkban ezeket s a magyar konyhában betöltött szerepüket szeretnénk közelebbről megismertetni. |
|
MÚLTIDÉZŐBartók és Kodály ünnepi vacsorájaA híres zeneszerzők Kodály Zoltán doktorrá avatását a Nemzeti
Színházhoz nevű étteremben ünnepelték. |
|
SÜTÉS-FŐZÉS ALAPFOKONZöldbabfőzelék |
|
ÍNYCSIKLANDÓRinglós túrótorta |
|
MÁSKÉPPENBarackos pecsenyék |
|
SÜTÉS FŐZÉS FELSŐFOKONÉdesanyám meggyes pitéje |
|
FRISSEN FÜRGÉNTerülj asztalkám 30 perc alattE rovatunk azoknak a háziasszonyoknak szól, akik munkából hazaérve fél óra alatt meleg vacsorát szeretnének éhes családjuknak tálalni. |
|
TÉLIRE VALÓBefőzés édesen, savanyúnA befőzés szükség vagy szenvedély. Szükség, ha az embernek nagy kertje vagy nagy családja van. Ebben a helyzetben érthetően mindenki ragaszkodik jól bevált, kipróbált receptjeihez. De vannak kísérletezőkedvűek, akik szenvedélyesen kutatnak új ízek, különlegességek után, akik nem átallanak akár néhány kilónyi gyümölcs vagy zöldség eltevéséhez is hozzáfogni. Ez az összeállítás nekik szól. Citromos őszibarackbefőtt |
|
SZABADTŰZÖNRoston, nyárson, parázson |
|
PILLANTÁS A PIACRACsillagtök, a csinosCsillagtök, patisszon, püspökkalap, akárhogy is nevezzük, ez a zöldség nem tartozik a közkedveltek közé. Pedig már csak mutatós formája miatt is többször, többféleképp kerülhetne az asztalunkra. |
Tekintse meg archív számainkat !