% Session("page")="hammkony" %>
2000. SZEPTEMBER
A szeptemberi szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.
A sörhas titka Az elmúlt évtizedekben a sör szerepe a gasztronómiában Magyarországon meglehetősen visszaszorult. Ez már csak azért is érthetetlen, mert a környező országok közül Ausztria, Szlovákia szakácsai előszeretettel használják az árpalevet főzéshez is, Németországban és Belgiumban pedig a sör kulináris szerepe egyenesen fontosabb a borénál. A magyarázat nemcsak abban fedezhető fel, hogy míg arrafelé nem igazán kiemelkedő a borkultúra, addig a magyar borok között számtalan kimagasló minőségűt találunk. Oka az is, hogy sokáig a hazai sörök kínálata úgyszólván csak az alsóerjesztésű, úgynevezett lager sörökre korlátozódott, amit a köznyelv világos sörökként hajlamos emlegetni |
|
ÍZEMLÉKEKZorán |
|
VILÁGJÁRÓ |
|
SÜTÉS-FŐZÉS ALAPFOKON
|
|
VILÁGJÁRÓSvédasztal nápolyi módraEzúttal Nápoly környékére tarthatnak velünk gasztronómiai kirándulásra, oda, ahol hagyományos olasz konyhát vezetnek. És ha kedvet kapnak e fogásokhoz, minden nehézség nélkül elkészíthetik bármelyiket, hiszen a hozzávalók itthon is kaphatók. Olivás tonhalsaláta . |
|
ÍNYCSIKLANDÓKülönös körtésekKörte tésztatutajon
|
|
ÍNYCSIKLANDÓ |
Tekintse meg archív számainkat !