% Session("page")="hammkony" %>
2000. NOVEMBER
A novemberi szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.
MAGYAR MÓDRA Új sorozatunkban a falusi lakodalmak |
|
MAGYAR MÓDRAA pite és nagyon közeli rokona, a béles híres régi magyar tésztafélék. Hajdanvolt nagyasszonyok ételajánlatai között, valamint visszaemlékezésekben, történeti munkákban, de a 18-19. századi szakácskönyvekben is gyakran olvashatjuk receptjüket. |
|
ÍZEMLÉKEKSajdik Ferenc Jól ismerjük Sajdik Ferencet? Korántsem. Hiába találkozunk lépten-nyomon könyv- és lapillusztrációival, rajzfilm figuráival [Pom-pom meséi, A nagy ho-ho-ho-horgász, Bontott csirke reklámfilm vagy híres sorozatai: Hát (m)ilyenek a kutyák, madarak stb.], arról, hogy ki is az aranyos, mókás figurák "szülője", csak sejtéseink vannak. Hosszú éveket töltött a Rádió- és Televízióújságnál, a Lúdas Matyinál, s többek között lapunknak is rajzol. Munkácsy-díjas és érdemes művész.
|
|
A HÓNAP ÉTELE
|
|
BORHOZ VALÓAndrás havi borkorcsolyákNovember jeles ünnepei közül Pisztáciás-túrós tekercs |
|
PILLANTÁS A PIACRABrokkoliból bővenNem is oly rég a brokkoli nálunk még egzotikus zöldségnek számított. Ma már
mindig kapható, az őszi hónapokban frissen, egyébként mélyhűtve. Érdemes
kipróbálni, nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Ügyeljünk, hogy szép zöld,
zárt virágúakat válasszunk, de ezek sem tárolhatók három-négy napnál tovább.
|
|
ÍNYCSIKLANDÓ |
|
Kritikus szemmelFogjuk a hasunkat
|
Tekintse meg archív számainkat !