Márton Lúdja - boros libapecsenye
Hozzávalók
(4)
1 db libamell, 2 db comb, 5 dkg gomba, 2-3 db sárgarépa 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dl. Szt. Márton bora, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, rozmaring fokhagyma só feketebors
A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ezután megtisztÃtjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát, és karikákra vágjuk a sárgarépát. Mindezeket forró olajban enyhén megpirÃtjuk, lisztel megszórjuk, sóval, borsal, fokhagymával, rozmaringgal ÃzesÃtjük, majd hozzáadjuk a bort és a mártást ráöntjük a megpirÃtott libahúsra. Kezdetben erÅ‘s lángon, majd késÅ‘bb lassú tüzön lefedve addig pároljuk, amig a liba puha lesz. Ekkor a libahúst elhelyezzük a sütÅ‘edénybe, és melegen tartjuk.
A levét leöntjük, a gombát, hagymát szitán áttörjük és a sürÃtményt a lével együtt mégegyszer felforraljuk. Az Ãgy nyert mártást ráöntjük a libahúsra. Végül elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben kb. 15 percig sütjük.
Bármilyen körÃtés illik hozzá, kivéve a tésztaféle.
Italajánlat: Szent Márton bora - Villányi kékoportó.
|