Vargányakrémleves füstölt kacsamellel
Hozzávalók
8 dkg szárÃtott vargánya 1 vöröshagyma 1 evÅ‘kanál étkezési keményÃtÅ‘ 1 l erÅ‘leves (leveskockából is jó) 1 szál zeller 2 cl konyak 5 dkg vaj, só, Å‘rölt bors levesbetétnek: 10 dkg füstölt kacsamell
A vargányát langyos vÃzbe áztatjuk, és hagyjuk, hogy kissé megszÃvja magát. A hagymát megtisztÃtjuk, finomra aprÃtjuk, és fazékban a fele vajon megfuttatjuk. A gombát leszűrjük, vékony csÃkokra vágjuk, a hagymára dobjuk, és 1-2 percig kevergetve együtt pirÃtjuk. A levessel fölöntjük, és addig fÅ‘zzük, amÃg a gomba megpuhul. Az étkezési keményÃtÅ‘t 2 evÅ‘kanál hideg vÃzzel simára keverjük, majd a levest besűrÃtjük vele. Sózzuk, borsozzuk, a konyakot beleöntjük, a maradék vajat belemorzsoljuk. A kacsamellet éles késsel vékony szeletekre vágjuk, és serpenyÅ‘ben ropogósra pirÃtjuk. Levesestányérokba szétosztjuk, és a forró levest rámerjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc + áztatás.
Egy adag: 325 kcal / 1359 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri chardonnay barrique.
|