Vargányakrémleves füstölt kacsamellel


Hozzávalók


8 dkg szárított vargánya
1 vöröshagyma
1 evőkanál étkezési
keményítő
1 l erőleves
(leveskockából is jó)
1 szál zeller
2 cl konyak
5 dkg vaj, só, őrölt bors
levesbetétnek:
10 dkg füstölt kacsamell

A vargányát langyos vízbe áztatjuk, és hagyjuk, hogy kissé megszívja magát. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és fazékban a fele vajon megfuttatjuk. A gombát leszűrjük, vékony csíkokra vágjuk, a hagymára dobjuk, és 1-2 percig kevergetve együtt pirítjuk. A levessel fölöntjük, és addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel simára keverjük, majd a levest besűrítjük vele. Sózzuk, borsozzuk, a konyakot beleöntjük, a maradék vajat belemorzsoljuk. A kacsamellet éles késsel vékony szeletekre vágjuk, és serpenyőben ropogósra pirítjuk. Levesestányérokba szétosztjuk, és a forró levest rámerjük.


Elkészítési idő: 50 perc + áztatás.
Egy adag: 325 kcal / 1359 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri chardonnay barrique.