Málékásás töltöttkáposzta
Hozzávalók
1 fej savanyú káposzta, 1/2 kg málékása, 1/2 kg füstölt tarja, egy kis fej hagyma, só, bors, paprika, erős paprika, 1,5-2 dl olaj
A savanyú káposztát leveleire szedjük, megmossuk, ha nagyon savanyú, vÃzben hagyjuk. A málékását alaposan, többször is megmossuk. Egy serpenyÅ‘ben az olajon megpároljuk a hagymát, majd beleforgatjuk az apró kockára vágott húst, ÃzesÃtjük. Kis ideig fedÅ‘ alatt pároljuk. Utána hozzáadjuk a málékásához és összekeverjük. Megtöltjük a káposztát és felöntjük vÃzzel. Lassú tűznél fedÅ‘ alatt készre fÅ‘zzük, elÅ‘tte pár perccel paradicsomlevet Ãzlés szerint öntünk rá.
Recept: Szatmári fogadók. |
|
|
|