Zellerkrémleves
Hozzávalók
1 nagyfej zellergumó (kb. 30 dkg) 1 erÅ‘leveskocka 1 dl tejszÃn vagy tejföl fél diónyi vaj só cukor ecet
A zellert meghámozom, apró kockákra vágom, és egy mély tűzálló tálba szórom. BÅ‘ l liter meleg vÃzzel leöntöm. Az erÅ‘leveskockát belemorzsolom és lefedve, 750 wattal 12-15 percig fÅ‘zöm. Közben többször megkeverem, és végül lefedve, még 5 percig állni hagyom. Ezután a zellert a levével, a tejszÃnnel vagy a tejföllel együtt turmixolom. Végül a vajat belemorzsolom. Ha kell, megsózom, csipetnyi cukorral is ÃzesÃtem, és néhány csepp ecettel kellemesen pikánsra savanyÃtom. A készülékbe visszateszem, és 750 wattal 4-5 perc alatt még egyszer fölforralom. PirÃtott zsemlekockát kÃnálok hozzá, de anélkül is finom.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 130 kcal / 544 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|