Zellerkrémleves


Hozzávalók


1 nagyfej zellergumó (kb. 30 dkg)
1 erőleveskocka
1 dl tejszín vagy tejföl
fél diónyi vaj
só
cukor
ecet

A zellert meghámozom, apró kockákra vágom, és egy mély tűzálló tálba szórom. Bő l liter meleg vízzel leöntöm. Az erőleveskockát belemorzsolom és lefedve, 750 wattal 12-15 percig főzöm. Közben többször megkeverem, és végül lefedve, még 5 percig állni hagyom. Ezután a zellert a levével, a tejszínnel vagy a tejföllel együtt turmixolom. Végül a vajat belemorzsolom. Ha kell, megsózom, csipetnyi cukorral is ízesítem, és néhány csepp ecettel kellemesen pikánsra savanyítom. A készülékbe visszateszem, és 750 wattal 4-5 perc alatt még egyszer fölforralom. Pirított zsemlekockát kínálok hozzá, de anélkül is finom.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 130 kcal / 544 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.