Libamájrizottó
Hozzávalók
1 vöröshagyma 10 dkg vaj 30-35 dkg rizs csipetnyi só 15 dkg csiperkegomba 30 dkg libamáj fél csokor petrezselyem őrölt bors 8 dkg reszelt sajt a forma kikenéséhez: vaj
A hagymát megtisztÃtjuk, fölaprÃtjuk és a vajon megfuttatjuk. A felét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a rizst, 1-2 percig kevergetve pirÃtjuk, majd 6-7 deci vÃzzel (vagy leszűrt húslevessel) fölöntjük. Ha kell, megsózzuk, majd lefödve kis lángon puhára pároljuk. A gombát megtisztÃtjuk, a libamájjal együtt kis kockákra vágjuk, és a félretett hagymás vajon megpirÃtjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, fölaprÃtott petrezselyemmel fűszerezzük. 2-3 perc alatt megpirÃtjuk, majd a rizshez keverjük. A rizottót kivajazott pudingformákba vagy csészékbe töltjük, belenyomkodjuk, végül óvatosan tányérokra borÃtjuk, és a tetejét reszelt sajttal meghintjük. Külön tálkában vajas pecsenyelevet is szokás kÃnálni hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 804 kcal / 3361 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|