Libamájrizottó


Hozzávalók


1 vöröshagyma
10 dkg vaj
30-35 dkg rizs
csipetnyi só
15 dkg csiperkegomba
30 dkg libamáj
fél csokor petrezselyem
őrölt bors
8 dkg reszelt sajt
a forma kikenéséhez:
vaj

A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és a vajon megfuttatjuk. A felét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a rizst, 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd 6-7 deci vízzel (vagy leszűrt húslevessel) fölöntjük. Ha kell, megsózzuk, majd lefödve kis lángon puhára pároljuk. A gombát megtisztítjuk, a libamájjal együtt kis kockákra vágjuk, és a félretett hagymás vajon megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. 2-3 perc alatt megpirítjuk, majd a rizshez keverjük. A rizottót kivajazott pudingformákba vagy csészékbe töltjük, belenyomkodjuk, végül óvatosan tányérokra borítjuk, és a tetejét reszelt sajttal meghintjük. Külön tálkában vajas pecsenyelevet is szokás kínálni hozzá.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 804 kcal / 3361 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.