Ahogy tetszik bundás kenyér gyerekeknek
Hozzávalók
2 szelet fehér kenyér 1 tojás 2 evőkanál tej csipetnyi só a sütéshez: 3-4 evőkanál olaj a tetejére: só mustár tejföl fahéjas porcukor, lekvár (vagy-vagy) Eszközök: mély tányér villa vagy habverő serpenyő húsvilla kés kiskanál
A tojást üssétek bele egy mélytányérba, öntsétek rá a tejet, óvatosan sózzátok meg és egy villával vagy habverÅ‘vel verjétek simára. A kenyérszeleteket egymás után áztassátok bele úgy, hogy amikor kissé megszÃvták magukat, egy villával fordÃtsátok meg. Az olajat töltsétek egy nem túl nagy serpenyÅ‘be és melegÃtsétek meg. Arról, hogy elég forró-e, úgy gyÅ‘zÅ‘dhettek meg, hogy egy kenyérmorzsát dobtok bele és megnézitek, pirul-e. Ha igen, az átitatott kenyérszeleteket húsvillával ügyesen csúsztassátok az olajba és elÅ‘ször az egyik, majd a másik oldalát süssétek aranysárgára. Végül vegyétek ki, de jól csöpögtessétek le. Megsózva, mustárral, tejföllel megkenve azon forrón kell megenni. Van, aki lekvárral vagy fahéjas porcukorral megszórva szereti. Úgy is finom.
ElkészÃtési idÅ‘: 10-15 perc.
|