Ahogy tetszik bundás kenyér gyerekeknek


Hozzávalók


2 szelet fehér kenyér
1 tojás
2 evőkanál tej
csipetnyi só
a sütéshez:
3-4 evőkanál olaj
a tetejére:
só
mustár
tejföl
fahéjas porcukor, lekvár (vagy-vagy)
Eszközök:
mély tányér
villa vagy habverő
serpenyő
húsvilla
kés
kiskanál

A tojást üssétek bele egy mélytányérba, öntsétek rá a tejet, óvatosan sózzátok meg és egy villával vagy habverővel verjétek simára. A kenyérszeleteket egymás után áztassátok bele úgy, hogy amikor kissé megszívták magukat, egy villával fordítsátok meg. Az olajat töltsétek egy nem túl nagy serpenyőbe és melegítsétek meg. Arról, hogy elég forró-e, úgy győződhettek meg, hogy egy kenyérmorzsát dobtok bele és megnézitek, pirul-e. Ha igen, az átitatott kenyérszeleteket húsvillával ügyesen csúsztassátok az olajba és először az egyik, majd a másik oldalát süssétek aranysárgára. Végül vegyétek ki, de jól csöpögtessétek le. Megsózva, mustárral, tejföllel megkenve azon forrón kell megenni. Van, aki lekvárral vagy fahéjas porcukorral megszórva szereti. Úgy is finom.


Elkészítési idő: 10-15 perc.