Klasszikus répatorta
Hozzávalók
(8 szelethez) 4 tojás 3 dl cukor 3 dl finomliszt 2 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál Å‘rölt fahéj fél kiskanál só 1 kiskanál vanÃliás cukor 1,5 dl olaj 4-5 sárgarépa a forma kikenéséhez: vaj a tetejére: 10 dkg natúr krémsajt 1 kiskanál vanÃliás cukor 5 dkg vaj 12 dkg porcukor
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a szódabikarbónával, a fahéjjal meg a vanÃliás cukorral ÃzesÃtjük. Utána a cukros tojással, az olajjal és a reszelt sárgarépával összedolgozzuk. Egy 24 centi átmérÅ‘jű tortakarikát kivajazunk, a tésztamasszát belesimÃtjuk. ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 165 °C) kb. 1 órán át sütjük. Akkor jó, ha a forma falától elválik, de azért tűpróbával is ellenÅ‘rizzük, átsült-e. SütÅ‘rácsra téve megvárjuk, amÃg kihűl. A krémsajtot a vanÃliás cukorral, a vajjal meg a porcukorral simára dolgozzuk, a tortára kenjük, és dermedni hagyjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 621 kcal / 2596 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|