Klasszikus répatorta


Hozzávalók


(8 szelethez)
4 tojás
3 dl cukor
3 dl finomliszt
2 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál őrölt fahéj
fél kiskanál só
1 kiskanál vaníliás cukor
1,5 dl olaj
4-5 sárgarépa
a forma kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
10 dkg natúr krémsajt
1 kiskanál vaníliás cukor
5 dkg vaj
12 dkg porcukor

A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a szódabikarbónával, a fahéjjal meg a vaníliás cukorral ízesítjük. Utána a cukros tojással, az olajjal és a reszelt sárgarépával összedolgozzuk. Egy 24 centi átmérőjű tortakarikát kivajazunk, a tésztamasszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 órán át sütjük. Akkor jó, ha a forma falától elválik, de azért tűpróbával is ellenőrizzük, átsült-e. Sütőrácsra téve megvárjuk, amíg kihűl. A krémsajtot a vaníliás cukorral, a vajjal meg a porcukorral simára dolgozzuk, a tortára kenjük, és dermedni hagyjuk.


Elkészítési idő: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 621 kcal / 2596 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.