Tárkonyos raguleves
Hozzávalók
25 dkg csirkemell 2 dkg főzőmargarin 1 közepes vöröshagyma 8 dkg gomba kisebb petrezselyemgyökér 1 nagyobb sárgarépa 1 evőkanál liszt, só 1-1 babér- és friss tárkonylevél citrom
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. A margarinban megpirÃtjuk. A vöröshagymát, gombát, petrezselyemgyökeret és a sárgarépát megtisztÃtjuk. A hagymát finomra aprÃtjuk, a többit a húshoz hasonlóan feldaraboljuk. A zöldségeket a hússal együtt rövid ideig pirÃtjuk. Liszttel meghintjük, 1,2 liter vÃzzel felöntjük és kis lángon fÅ‘zzük. Megsózzuk, babérlevéllel, tárkonnyal fűszerezzük, citromlével ÃzesÃtjük. Amikor már a zöldségek és a hús is megpuhult, a tűzrÅ‘l lehúzzuk. Tálaláskor adagonként egy-egy citromkarikát szeletelünk a levesbe.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 252 kcal / 1053 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|