Tárkonyos raguleves


Hozzávalók


25 dkg csirkemell
2 dkg főzőmargarin
1 közepes vöröshagyma
8 dkg gomba
kisebb petrezselyemgyökér
1 nagyobb sárgarépa
1 evőkanál liszt, só
1-1 babér- és friss tárkonylevél
citrom

A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. A margarinban megpirítjuk. A vöröshagymát, gombát, petrezselyemgyökeret és a sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a többit a húshoz hasonlóan feldaraboljuk. A zöldségeket a hússal együtt rövid ideig pirítjuk. Liszttel meghintjük, 1,2 liter vízzel felöntjük és kis lángon főzzük. Megsózzuk, babérlevéllel, tárkonnyal fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Amikor már a zöldségek és a hús is megpuhult, a tűzről lehúzzuk. Tálaláskor adagonként egy-egy citromkarikát szeletelünk a levesbe.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 252 kcal / 1053 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.