Gyors erõleves


Hozzávalók


1 arasznyi póréhagyma
1 közepes sárgarépa
1 közepes fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
30 dkg darált marhahús
só, őrölt bors
a tálaláshoz:
4 tojássárgája
petrezselyem

Az összes zöldséget megtisztítjuk, apróra daraboljuk és egy mély, tűzálló tálba szórjuk. A darált húst is hozzáadjuk, majd 2 és fél deci vízzel leöntjük. Megsózzuk, megborsozzuk. Mikrohullámú fóliával vagy a tál tetejével lefödve, 850 wattal 5 percig forraljuk. Ezután még 7 és fél deci vizet öntünk rá, összekeverjük és változatlan teljesítménnyel további 3 percig főzzük. 5 percig állni hagyjuk, majd finom szitán vagy sűrű vásznon átszűrjük. Tálaláskor minden tányérba 1-1 tojássárgát csúsztatunk. Az átszűrt levest 850 wattal 3 perc alatt újra megforrósítjuk, a tojássárgára öntjük, petrezselyemlevéllel díszítjük és azonnal kínáljuk.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 278 kcal / 1162 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.