Piff-puff rántotta


Hozzávalók


4 közepes burgonya
2 evőkanál olaj
4 tojás
csipetnyi só

A burgonyát hámozzátok, mossátok meg, és egy konyharuhában szárogassátok le. Ezután vágjátok vékony karikákra. Az olajat öntsétek egy serpenyőbe, melegítsétek meg és szórjátok bele a krumplikarikákat Hagyjátok, hogy nagy lángon pirosra süljön, de néhányszor forgassátok meg, hogy minden oldala megpiruljon. Míg a burgonya sül, a tojásokat egy tálban verjétek fel habverővel, sózzátok meg, és öntsétek a megpirult burgonyára. Egyszer keverjétek össze, aztán már csak villával igazgassátok el, hogy a tojás mindenütt a burgonyakarikák közé folyjon. Ha nagyon éhesek vagytok, karikázhattok bele kolbászt is. Egy-kettőre kész van, savanyú káposztával vagy salátával egyétek.


Elkészítési idő: 35 perc.