Piff-puff rántotta
Hozzávalók
4 közepes burgonya 2 evőkanál olaj 4 tojás csipetnyi só
A burgonyát hámozzátok, mossátok meg, és egy konyharuhában szárogassátok le. Ezután vágjátok vékony karikákra. Az olajat öntsétek egy serpenyÅ‘be, melegÃtsétek meg és szórjátok bele a krumplikarikákat Hagyjátok, hogy nagy lángon pirosra süljön, de néhányszor forgassátok meg, hogy minden oldala megpiruljon. MÃg a burgonya sül, a tojásokat egy tálban verjétek fel habverÅ‘vel, sózzátok meg, és öntsétek a megpirult burgonyára. Egyszer keverjétek össze, aztán már csak villával igazgassátok el, hogy a tojás mindenütt a burgonyakarikák közé folyjon. Ha nagyon éhesek vagytok, karikázhattok bele kolbászt is. Egy-kettÅ‘re kész van, savanyú káposztával vagy salátával egyétek.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
|