Sonkás csirkemell


Hozzávalók


12 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka
40 dkg csirkemellfilé
1 kisebb vöröshagyma
1-1 mokkáskanál ételízesítő por, őrölt kakukkfű, borsika, bors, pirospaprika, só
1 mokkáskanál liszt
20 dkg csalamádé
2 dl tejszín

A tarját, a csirkehúst és a megtisztított hagymát vékony csíkokra vágjuk. Egy tűzálló tálban először a tarját, pirítjuk grill fokozaton 2-3 percig, majd hozzáadjuk a csirkehúst és a hagymát. Lefedve 750 wattal 3 percig pároljuk. Ezután megszórjuk a fűszerek és a liszt keverékével és befedjük a csalamádéval. Változatlan fokozaton újabb 3 percig pároljuk. Végül ráöntjük a tejszínt és lefedés nélkül további 5 percre visszatesszük a készülékbe. Köretnek sztrapacskát, daragaluskát kínálunk hozzá.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 481 kcal / 2011 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.