Sonkás csirkemell
Hozzávalók
12 dkg fÅ‘tt, füstölt tarja vagy sonka 40 dkg csirkemellfilé 1 kisebb vöröshagyma 1-1 mokkáskanál ételÃzesÃtÅ‘ por, Å‘rölt kakukkfű, borsika, bors, pirospaprika, só 1 mokkáskanál liszt 20 dkg csalamádé 2 dl tejszÃn
A tarját, a csirkehúst és a megtisztÃtott hagymát vékony csÃkokra vágjuk. Egy tűzálló tálban elÅ‘ször a tarját, pirÃtjuk grill fokozaton 2-3 percig, majd hozzáadjuk a csirkehúst és a hagymát. Lefedve 750 wattal 3 percig pároljuk. Ezután megszórjuk a fűszerek és a liszt keverékével és befedjük a csalamádéval. Változatlan fokozaton újabb 3 percig pároljuk. Végül ráöntjük a tejszÃnt és lefedés nélkül további 5 percre visszatesszük a készülékbe. Köretnek sztrapacskát, daragaluskát kÃnálunk hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 481 kcal / 2011 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|