Rántott csirkemell
Hozzávalók
2 nagy csirkemellfilé 2-3 gerezd fokhagyma 5 dl tej só a bundázáshoz: 10 dkg liszt 2 nagy tojás 4-4 evőkanál zsemlemorzsa és reszelt trappista a sütéshez: olaj
A csirkemellfiléket elfelezzük. A feleket lapjában bevágjuk, széthajtjuk, két fólia közé fektetve kissé kiverjük, és megsózzuk. A meghámozott fokhagymagerezdeket a tejbe préseljük. A hússzeleteket belefektetjük, és letakarva hűtÅ‘-szekrényben 1-2 órán, de legjobb, ha egy éjjelen át állni hagyjuk. Másnap lecsöpögtetjük, majd a lisztbe, a fölvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. BÅ‘, forró olajban kisütjük, konyhai papÃrtörlÅ‘re szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor a rántott csirkemellszeletek tetejét fölaprÃtott petrezselyemmel megszórhatjuk. Buronyapüré és friss zöldsaláta illik hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc + érlelés.
Egy adag: 627 kcal / 2621 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Dél-balatoni olaszrizling '01.
|