Rántott csirkemell


Hozzávalók


2 nagy csirkemellfilé
2-3 gerezd fokhagyma
5 dl tej
só
a bundázáshoz:
10 dkg liszt
2 nagy tojás
4-4 evőkanál
zsemlemorzsa
és reszelt trappista
a sütéshez:
olaj

A csirkemellfiléket elfelezzük. A feleket lapjában bevágjuk, széthajtjuk, két fólia közé fektetve kissé kiverjük, és megsózzuk. A meghámozott fokhagymagerezdeket a tejbe préseljük. A hússzeleteket belefektetjük, és letakarva hűtő-szekrényben 1-2 órán, de legjobb, ha egy éjjelen át állni hagyjuk. Másnap lecsöpögtetjük, majd a lisztbe, a fölvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban kisütjük, konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor a rántott csirkemellszeletek tetejét fölaprított petrezselyemmel megszórhatjuk. Buronyapüré és friss zöldsaláta illik hozzá.


Elkészítési idő: 35 perc + érlelés.
Egy adag: 627 kcal / 2621 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Dél-balatoni olaszrizling '01.