Babgulyás
Hozzávalók
25 dkg szárazbab 60 dkg marhalábszár 3-4 evÅ‘kanál olaj 1 evÅ‘kanál vöröshagymakrém 1 kiskanál fokhagymakrém 1 csapott evÅ‘kanál pirospaprika 1 paradicsom 1 zöldpaprika 20 dkg vegyes zöldség só 1 kiskanál csÃpÅ‘s paprikakrém
A babot elÅ‘zÅ‘ este hideg vÃzbe áztatjuk. A húst 1 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymakrémet a fokhagymakrémmel együtt az olajon megfuttatjuk. A húst hozzáadjuk, megpirÃtjuk és a tűzrÅ‘l levéve a pirospaprikát is belekeverjük. A paradicsomot és paprikát apróra vágjuk, a húshoz adjuk és Piros Arany krémmel, gulyáskrémmel és pörköltÃzesÃtÅ‘ krémmel ÃzesÃtjük. Egy kevés vizet aláöntve lassan pároljuk. A levétÅ‘l lecsöpögtetett babot az apróra vágott vegyes zöldséggel együtt enyhén sós vÃzben megfÅ‘zzük. Amikor a hús is és a bab is már majdnem puhára fÅ‘tt, összeöntjük, vÃzzel felengedjük, és puhára fÅ‘zzük. ErÅ‘s Pista krémmel, csipetkével ÃzesÃthetjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 2 óra.
Egy adag: 505 kcal / 2111 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|