Babgulyás


Hozzávalók


25 dkg szárazbab
60 dkg marhalábszár
3-4 evőkanál olaj
1 evőkanál vöröshagymakrém
1 kiskanál fokhagymakrém
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika
20 dkg vegyes zöldség
só
1 kiskanál csípős paprikakrém

A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. A húst 1 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymakrémet a fokhagymakrémmel együtt az olajon megfuttatjuk. A húst hozzáadjuk, megpirítjuk és a tűzről levéve a pirospaprikát is belekeverjük. A paradicsomot és paprikát apróra vágjuk, a húshoz adjuk és Piros Arany krémmel, gulyáskrémmel és pörköltízesítő krémmel ízesítjük. Egy kevés vizet aláöntve lassan pároljuk. A levétől lecsöpögtetett babot az apróra vágott vegyes zöldséggel együtt enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor a hús is és a bab is már majdnem puhára főtt, összeöntjük, vízzel felengedjük, és puhára főzzük. Erős Pista krémmel, csipetkével ízesíthetjük.


Elkészítési idő: 2 óra.
Egy adag: 505 kcal / 2111 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.