Gulyásleves
Hozzávalók
60 dkg marhalábszár vagy lapocka 3-4 evőkanál olaj 1 evőkanál vöröshagymakrém 1 kiskarai fokhagymakrém 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 paradicsom 1 zöldpaprika 60 dkg burgonya só 1 kiskanál erős paprikakrém
A húst megmossuk és 1 centis kockákra vágjuk. Az olajon a vöröshagymakrémet a fokhagymakrémmel együtt megfuttatjuk. A húst hozzáadjuk, megpirÃtjuk és a tűzrÅ‘l levéve a pirospaprikát is belekeverjük. A paradicsomot meg a paprikát apróra vágjuk, a húshoz adjuk. Egy kevés vÃzzel lassan pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a már majdnem puha húsra öntjük. Annyi vÃzzel hÃgÃtjuk, amennyi levest szeretnénk. Kis kockákra vágott sárgarépával, csipetkével, paprikakrémmel ÃzesÃthetjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 50 perc.
Egy adag: 462 kcal / 1932 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|