Gulyásleves


Hozzávalók


60 dkg marhalábszár vagy lapocka
3-4 evőkanál olaj
1 evőkanál vöröshagymakrém
1 kiskarai fokhagymakrém
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika
60 dkg burgonya
só
1 kiskanál erős paprikakrém

A húst megmossuk és 1 centis kockákra vágjuk. Az olajon a vöröshagymakrémet a fokhagymakrémmel együtt megfuttatjuk. A húst hozzáadjuk, megpirítjuk és a tűzről levéve a pirospaprikát is belekeverjük. A paradicsomot meg a paprikát apróra vágjuk, a húshoz adjuk. Egy kevés vízzel lassan pároljuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a már majdnem puha húsra öntjük. Annyi vízzel hígítjuk, amennyi levest szeretnénk. Kis kockákra vágott sárgarépával, csipetkével, paprikakrémmel ízesíthetjük.


Elkészítési idő: 1 óra 50 perc.
Egy adag: 462 kcal / 1932 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.