Túrós rétes körtével és mákkal
Hozzávalók
(8)
1 tojás 10 dkg cukor 60 dkg tehéntúró 7-8 dkg darált mák 5 dkg búzadara 4 körte 1 citrom reszelt héja és leve 2 csomag (4 lapos) réteslap a sütéshez: néhány evőkanál olaj zsemlemorzsa a tetejére: 15 dkg porcukor 3 evőkanál citromlé 2 evőkanál mák (nem darált)
A tojást a cukorral kikeverjük és az áttört túrót, a mákot meg a darát is hozzáadjuk. A körtéket meghámozzuk, magházukat kimetsszük, húsukat kockákra vágjuk, majd a citrom héjával meg levével együtt a túrós mákba keverjük. Egy csomag réteslapot kiterÃtünk, közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, morzsával meghintjük. A töltelék felét egyenletesen rásimÃtjuk, és feltekerjük. Kiolajozott tepsibe fektetjük, majd elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 180 °C) kb. 35 percig sütjük. A tetejére a cukrot a citromlével addig keverjük, amÃg teljesen föl nem oldódik. A kihűlt rétesre kenjük, majd rászórjuk a mákot.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 431 kcal / 1802 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|