Édes tojáslepény


Hozzávalók


8 tojás
1 csapott evőkanál cukor
2-3 evőkanál dzsem (meggy, ribiszke, minél pikánsabb, annál finomabb)
1 narancs reszelt héja
csipetnyi só
5 dl cornflakes
a tál kikenéséhez:
margarin

A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a cukrot, a dzsemet, a narancshéjat és a sót. A mikrohullámú készülék crisp tálját kikenjük margarinnal, majd a kukoricapelyhet közvetlenül sütés előtt belekeverjük a tojásos masszába. Fontos a sorrend, nehogy a pehely túlzottan elázzon. Az egészet a margarinnal kikent crisp tálba öntjük, és crisp fokozaton 3-4 percig sütjük. Leginkább svéd tea illik hozzá, amit úgy készítünk, hogy víz helyett tejjel forrázzuk le, és mézzel édesítjük, de narancslével is nagyon finom.


Elkészítési idő: 15 perc.
Egy adag: 317 kcal / 1325 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.