Édes tojáslepény
Hozzávalók
8 tojás 1 csapott evőkanál cukor 2-3 evőkanál dzsem (meggy, ribiszke, minél pikánsabb, annál finomabb) 1 narancs reszelt héja csipetnyi só 5 dl cornflakes a tál kikenéséhez: margarin
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a cukrot, a dzsemet, a narancshéjat és a sót. A mikrohullámú készülék crisp tálját kikenjük margarinnal, majd a kukoricapelyhet közvetlenül sütés elÅ‘tt belekeverjük a tojásos masszába. Fontos a sorrend, nehogy a pehely túlzottan elázzon. Az egészet a margarinnal kikent crisp tálba öntjük, és crisp fokozaton 3-4 percig sütjük. Leginkább svéd tea illik hozzá, amit úgy készÃtünk, hogy vÃz helyett tejjel forrázzuk le, és mézzel édesÃtjük, de narancslével is nagyon finom.
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc.
Egy adag: 317 kcal / 1325 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|