Gyümölcskenyér pikáns mártással


Hozzávalók


a tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
30 dkg finomliszt
5 dkg vagdalt mandula
5 dkg reszelt étcsokoládé
5 dkg finomra darált dió
a fólia megkötéséhez:
vaj
az öntethez:
20 dkg kimagozott meggy (lehet befőtt vagy fagyasztott is)
5 dkg cukor
1 csomag hidegen elkészíthető vanília ízű pudingpor

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a többi tésztához valóval összeforgatjuk és óvatosan a cukros tojásba dolgozzuk. A masszát megvajazott alufóliával kibélelt őzgerincformába töltjük és előmelegített sütőben, kis lánggal (160 °C; légkeveréses sütőben 145 °C) kb. 40 percig sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük, és a mártást ráöntjük. Utóbbihoz a gyümölcsöt a cukorral turmixoljuk, majd a kész pudinghoz keverjük.


Elkészítési idő: 2 óra.
Egy adag: 371 kcal / 1551 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor.