Gyümölcskenyér pikáns mártással
Hozzávalók
a tésztához: 6 tojás 30 dkg porcukor 30 dkg finomliszt 5 dkg vagdalt mandula 5 dkg reszelt étcsokoládé 5 dkg finomra darált dió a fólia megkötéséhez: vaj az öntethez: 20 dkg kimagozott meggy (lehet befÅ‘tt vagy fagyasztott is) 5 dkg cukor 1 csomag hidegen elkészÃthetÅ‘ vanÃlia Ãzű pudingpor
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a többi tésztához valóval összeforgatjuk és óvatosan a cukros tojásba dolgozzuk. A masszát megvajazott alufóliával kibélelt Å‘zgerincformába töltjük és elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, kis lánggal (160 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 145 °C) kb. 40 percig sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük, és a mártást ráöntjük. Utóbbihoz a gyümölcsöt a cukorral turmixoljuk, majd a kész pudinghoz keverjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 2 óra.
Egy adag: 371 kcal / 1551 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor.
|