Tökös kapros lecsó
Hozzávalók
50 dkg zöldpaprika 30 dkg főzőtök 2 nagy vöröshagyma 2 paradicsom 2 dl tejföl 4 evőkanál olaj 1 csokor kapor 1 evőkanál piros fűszerpaprika 1 evőkanál Vegeta 2 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál cukor
ElÅ‘készÃtése: a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, felszeletelem. A tököt meghámozom, magját kikaparom, húsát egyforma kockákra vágom. A vöröshagymát tisztÃtás után felkarikázom. A kaprot megmosom, és finomra vágom. A paradicsomot vékony gerezdekre aprÃtom.
ElkészÃtése: az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát, majd a tűzrÅ‘l lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evÅ‘kanál vizet. Hozzáadom a zöldpaprikát és a tökkockákat, majd néhány percig fedÅ‘ alatt párolom. Ezután zúzott fokhagymával meg kockacukorral ÃzesÃtem, és beleszórom a vegetát. Végül a paradicsomszeleteket és a kaprot is beleteszem. Lefedve, kis lángon, keverés nélkül 10 percig párolom. Tálalás elÅ‘tt elkeverem benne a tejfölt. Sós vÃzben fÅ‘tt burgonya vagy puha kenyér illik hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 275 kcal / 1155 kJ.
Italajánlat: száraz siller Villányi siller '01.
|