Tökös kapros lecsó


Hozzávalók


50 dkg zöldpaprika
30 dkg főzőtök
2 nagy vöröshagyma
2 paradicsom
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
1 csokor kapor
1 evőkanál piros
fűszerpaprika
1 evőkanál Vegeta
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál cukor

Előkészítése: a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, felszeletelem. A tököt meghámozom, magját kikaparom, húsát egyforma kockákra vágom. A vöröshagymát tisztítás után felkarikázom. A kaprot megmosom, és finomra vágom. A paradicsomot vékony gerezdekre aprítom. Elkészítése: az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. Hozzáadom a zöldpaprikát és a tökkockákat, majd néhány percig fedő alatt párolom. Ezután zúzott fokhagymával meg kockacukorral ízesítem, és beleszórom a vegetát. Végül a paradicsomszeleteket és a kaprot is beleteszem. Lefedve, kis lángon, keverés nélkül 10 percig párolom. Tálalás előtt elkeverem benne a tejfölt. Sós vízben főtt burgonya vagy puha kenyér illik hozzá.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 275 kcal / 1155 kJ.
Italajánlat: száraz siller Villányi siller '01.