Dupla natúr lecsó


Hozzávalók


1 kg vöröshagyma
1 kg zöldpaprika
40 dkg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál piros fűszer-
paprika, 1 evőkanál Vegeta
1-2 csipetnyi porcukor, só

Előkészítése: a vöröshagymát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, és felszeletelem. A paradicsomot is felkarikázom. A füstölt szalonnát nagyon apróra felkockázom, zsírját kiolvasztom. Elkészítése: a szalonnapörcöt kiveszem az edényből, és visszamaradt zsiradékán a hagyma negyed részét üvegesre pirítom. Ezután ráteszem a zöldpaprika egynegyedét, megsózom, és fedő alatt üvegesre párolom. A tűzről lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, majd azonnal beleszórom az összes paradicsomot. Fedő alatt addig főzöm, amíg a paradicsom összeesik. Ezután zsírjára sütöm, és szitán átpasszírozom. A sűrű pépet másik edénybe öntöm, beleszórom a vegetát, és felforralom. Hozzáadom a maradék hagymát, ezt fedő alatt üvegesre párolom, majd a megmaradt zöldpaprikát is beleteszem. Végül belekeverem a zúzott fokhagymát, és egy kevés cukorral fűszerezem. Az így készült lecsó kissé munkaigényes, íze viszont fenséges!


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 283 kcal / 1188 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Szekszárdi kadarka 2000.