Dupla natúr lecsó
Hozzávalók
1 kg vöröshagyma 1 kg zöldpaprika 40 dkg paradicsom 10 dkg füstölt szalonna 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál piros fűszer- paprika, 1 evőkanál Vegeta 1-2 csipetnyi porcukor, só
ElÅ‘készÃtése: a vöröshagymát megtisztÃtom, és vékony szeletekre vágom. A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, és felszeletelem. A paradicsomot is felkarikázom.
A füstölt szalonnát nagyon apróra felkockázom, zsÃrját kiolvasztom.
ElkészÃtése: a szalonnapörcöt kiveszem az edénybÅ‘l, és visszamaradt zsiradékán a hagyma negyed részét üvegesre pirÃtom. Ezután ráteszem a zöldpaprika egynegyedét, megsózom, és fedÅ‘ alatt üvegesre párolom. A tűzrÅ‘l lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, majd azonnal beleszórom az összes paradicsomot. FedÅ‘ alatt addig fÅ‘zöm, amÃg a paradicsom összeesik. Ezután zsÃrjára sütöm, és szitán átpasszÃrozom. A sűrű pépet másik edénybe öntöm, beleszórom a vegetát, és felforralom. Hozzáadom a maradék hagymát, ezt fedÅ‘ alatt üvegesre párolom, majd a megmaradt zöldpaprikát is beleteszem. Végül belekeverem a zúzott fokhagymát, és egy kevés cukorral fűszerezem. Az Ãgy készült lecsó kissé munkaigényes, Ãze viszont fenséges!
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 283 kcal / 1188 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Szekszárdi kadarka 2000.
|