Padlizsánsaláta
Hozzávalók
2 közepes padlizsán 2 nagy vöröshagyma 4 kicsi, kemény almapa- radicsom, 4 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál citromlé 1 mokkáskanál őrölt bors só, cukor
ElÅ‘készÃtése: a padlizsánt megmosom, letörölgetem, majd a forró sütÅ‘ben héjastól 20 percig sütöm. Közben a paradicsomot egy pillanatra forrásban lévÅ‘ vÃzbe mártom, héját lehúzom, és negyedekbe vágom. A vöröshagymát és
a hámozott, sült padlizsánt megtisztÃtom, majd kis kockákra vágom.
ElkészÃtése: a vöröshagymát az olajon sárgára fonnyasztom, majd a padlizsánkockákat hozzáadva néhány percig pirÃtom. Ezután beleteszem a finomra zúzott fokhagymát és a paradicsomszeleteket, megsózom, megborsozom, és fedÅ‘ alatt pár percig együtt sütöm. Amikor már zsÃrjára sült,
megöntözöm a citromlével, jól átkeverem, és csipetnyi cukorral ÃzesÃtem. Ha kihűlt, lefedem, és fogyasztásig hűtÅ‘szekrényben tartom.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 221 kcal / 928 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Mõcsényi sauvignon blanc '01.
|