Padlizsánsaláta


Hozzávalók


2 közepes padlizsán
2 nagy vöröshagyma
4 kicsi, kemény almapa-
radicsom, 4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál citromlé
1 mokkáskanál őrölt bors
só, cukor

Előkészítése: a padlizsánt megmosom, letörölgetem, majd a forró sütőben héjastól 20 percig sütöm. Közben a paradicsomot egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártom, héját lehúzom, és negyedekbe vágom. A vöröshagymát és a hámozott, sült padlizsánt megtisztítom, majd kis kockákra vágom. Elkészítése: a vöröshagymát az olajon sárgára fonnyasztom, majd a padlizsánkockákat hozzáadva néhány percig pirítom. Ezután beleteszem a finomra zúzott fokhagymát és a paradicsomszeleteket, megsózom, megborsozom, és fedő alatt pár percig együtt sütöm. Amikor már zsírjára sült, megöntözöm a citromlével, jól átkeverem, és csipetnyi cukorral ízesítem. Ha kihűlt, lefedem, és fogyasztásig hűtőszekrényben tartom.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 221 kcal / 928 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Mõcsényi sauvignon blanc '01.