Ropogós csirkeszárny


Hozzávalók


50 dkg csirke-
szárny (ponto
sabban a szárny
felső, "combos"
része)
1 tojás
1 közepes
burgonya
3 evőkanál
finomliszt
2 gerezd
fokhagyma
1 kiskanál só
1-1 mokkáskanál
őrölt bors és
cseresznyepap-
rika-krém
a sütéshez:
olaj

Előkészítése: a csirkeszárny csontjánál lévő húsba belevágok és kissé felgyűröm, hogy a csont a képen látható módon csupaszon lógjon ki belőle. Megsózom. A tojást habosra verem, hozzáöntök 1,5 deci vizet, megsózom, megborsozom, majd hozzáadom a cseresznyepaprika-krémet, 2 evőkanál lisztet és a meghámozott, lereszelt, nyers burgonyát. Jól összekeverem, és tíz percig állni hagyom. (Aki nem kedveli a csípőset, édes fűszerpaprikát szórjon bele!) Elkészítése: a húsdarabokat egy kevés lisztbe mártom, és a tésztamasszába forgatva háromujjnyi forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és salátával tálalom.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 225 kcal / 945 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Pannonhalmi olaszrizling '01.