Ropogós csirkeszárny
Hozzávalók
50 dkg csirke- szárny (ponto sabban a szárny felső, "combos" része) 1 tojás 1 közepes burgonya 3 evőkanál finomliszt 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál só 1-1 mokkáskanál őrölt bors és cseresznyepap- rika-krém a sütéshez: olaj
ElÅ‘készÃtése: a csirkeszárny csontjánál lévÅ‘ húsba belevágok és kissé felgyűröm, hogy a csont a képen látható módon csupaszon lógjon ki belÅ‘le. Megsózom. A tojást habosra verem, hozzáöntök 1,5 deci vizet, megsózom, megborsozom, majd hozzáadom a cseresznyepaprika-krémet, 2 evÅ‘kanál lisztet és a meghámozott, lereszelt, nyers burgonyát. Jól összekeverem, és tÃz percig állni hagyom. (Aki nem kedveli a csÃpÅ‘set, édes fűszerpaprikát szórjon bele!)
ElkészÃtése: a húsdarabokat egy kevés lisztbe mártom, és a tésztamasszába forgatva háromujjnyi forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és salátával tálalom.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 225 kcal / 945 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Pannonhalmi olaszrizling '01.
|