Paradicsomkrém leves
Hozzávalók
40 dkg érett paradicsom 1 nagyobb vöröshagyma 2 szál szárzeller 3 evÅ‘kanál olaj 1 liter szárnyashúsleves 1 csokor friss bazsalikom 2 ágacska rozmaring só, Å‘rölt bors a tetejére: tejszÃn, zellerlevél
A paradicsomot egy pillanatra forró vÃzbe mártjuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A hagymát megtisztÃtjuk, finomra aprÃtjuk, az olajon üvegesre sütjük, majd a paradicsomot a megtisztÃtott, feldarabolt szárzellerrel együtt rádobjuk (levelét félretesszük), és 1-2 percig nagy lángon kevergetve pirÃtjuk. A húslevessel felengedjük, majd az egészet puhára fÅ‘zzük. A felaprÃtott zellerlevéllel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. A tűzrÅ‘l lehúzzuk, és merülÅ‘mixerrel pürésÃtjük. Ismét felforraljuk, de már nem fÅ‘zzük tovább. Sűrű tejszÃnnel és zellerlevéllel dÃszÃtve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 278 kcal / 1160 kJ.
Italajánlat: száraz rosé Szekszárdi zweigelt rosé '01.
|