Gombás barnarizs rizottó


Hozzávalók


2 tasak barna rizs
9 dl szűrt szárnyashúsleves
2.5 dl száraz fehérbor
25 dkg apró hagyma, megtisztítva
45 dkg erdei gomba vegyesen, megtisztítva, felszeletelve
5 dkg vaj
só
őrölt bors
3 dkg parmezán, forgácsokra vágva
1 csokor petrezselyem, apróra vágva

A rizst a dobozon olvasható előírást némileg megszegve a húsleves és a 2 deci bor keverékében megfőzzük. Közben a hagymát a forró vajon megfuttatjuk. A gombát rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk, majd félretesszük. A rizst lecsepegtetjük, a tasakból kiborítjuk a gombával lazán összeforgatjuk. A parmezánnal és a petrezselyemmel meghintve tálaljuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 576 kcal / 2407 kJ.
Italajánlat: Szekszárdi rajnai rizling '03.