Gombás barnarizs rizottó
Hozzávalók
2 tasak barna rizs 9 dl szűrt szárnyashúsleves 2.5 dl száraz fehérbor 25 dkg apró hagyma, megtisztÃtva 45 dkg erdei gomba vegyesen, megtisztÃtva, felszeletelve 5 dkg vaj só Å‘rölt bors 3 dkg parmezán, forgácsokra vágva 1 csokor petrezselyem, apróra vágva
A rizst a dobozon olvasható elÅ‘Ãrást némileg megszegve a húsleves és a 2 deci bor keverékében megfÅ‘zzük. Közben a hagymát a forró vajon megfuttatjuk. A gombát rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk, majd félretesszük. A rizst lecsepegtetjük, a tasakból kiborÃtjuk a gombával lazán összeforgatjuk. A parmezánnal és a petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 576 kcal / 2407 kJ.
Italajánlat: Szekszárdi rajnai rizling '03.
|