Töltött, rakott padlizsán


Hozzávalók


kb. 50 dkg padlizsán
só
15 dkg gomba
15 dkg sonka
1 fej vöröshagyma
1 tojás
3 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
őrölt bors
2 evőkanál olaj
tepsi kikenéséhez:
olaj
zsemlemorzsa

előkészítés: A padlizsánokat megmosom, majd szárukat levágva, héjastól ujjnyi vastag karikákra szeletelem. Mindkét oldalukat besózom, és 20 percig állni hagyom. Közben a töltelékhez a hagymát megtisztítom, felaprítom, a megmosott gombát és a sonkát kis kockákra vágom. A tojást 1 dl tejföllel felverem, a burgonyapehellyel összekeverem, majd a gombát, a sonkát és a hagymát is hozzáadom. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezem. elkészítés: A padlizsánkarikák sós levét leitatom. Mindegyiket megkenem a töltelékkel, majd 2-2 összeborítok, és kikent tepsiben, szorosan egymás mellett elhelyezem. Tetejükre egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok, és a megmaradt, olajjal elkevert tejfölt rákenem. Előmelegített, forró sütőben fedetlenük, kb. 30 percig sütöm.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 340 kcal / 1421 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri chardonnay '03).