Töltött, rakott padlizsán
Hozzávalók
kb. 50 dkg padlizsán só 15 dkg gomba 15 dkg sonka 1 fej vöröshagyma 1 tojás 3 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma 1 púpozott evőkanál burgonyapehely 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem őrölt bors 2 evőkanál olaj tepsi kikenéséhez: olaj zsemlemorzsa
elÅ‘készÃtés: A padlizsánokat megmosom, majd szárukat levágva, héjastól ujjnyi vastag karikákra szeletelem. Mindkét oldalukat besózom, és 20 percig állni hagyom. Közben a töltelékhez a hagymát megtisztÃtom, felaprÃtom, a megmosott gombát és a sonkát kis kockákra vágom. A tojást 1 dl tejföllel felverem, a burgonyapehellyel összekeverem, majd a gombát, a sonkát és a hagymát is hozzáadom. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezem.
elkészÃtés: A padlizsánkarikák sós levét leitatom. Mindegyiket megkenem a töltelékkel, majd 2-2 összeborÃtok, és kikent tepsiben, szorosan egymás mellett elhelyezem. Tetejükre egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok, és a megmaradt, olajjal elkevert tejfölt rákenem. ElÅ‘melegÃtett, forró sütÅ‘ben fedetlenük, kb. 30 percig sütöm.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 340 kcal / 1421 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri chardonnay '03).
|