Sült paprika rokfortmártással


Hozzávalók


1 kg vastag húsú, nagy zöldpaprika
öntethez:
2 evőkanál olaj
ecet
5 dkg rokfort
2 dl kefír
só
cukor
őrölt bors
3 gerezd fokhagyma

A megmosott zöldpaprikákat egy száraz tepsibe egymás mellé fektetem. Előmelegített forró sütőben mindkét oldalukat barnára sütöm. Ha kissé kihűltek héjukat lehúzom, és a csumájukat kidobom. Az olajat, az ecetet, a megreszelt rokfortot és a kefirt simára keverem.Sóval, cukorral, borssal, zúzott fokhagymával ízesítem. A paprikákat hosszú csíkokra vágom, és színenként váltakozva a tálra rendezem. A sűrű öntettel meglocsolom, és tálalásig a hűtőszekrénybe teszem.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 225 kcal / 945 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Szentgyörgy hegyi olaszrizling '01).