Bazsalikommal göngyölt pulykamell
Hozzávalók
8 dkg mozzarella 8 szelet nyers sonka 4 szelet pulykamellfilé só őrölt bors 16 bazsalikomlevél a sütéshez: vaj
A sajtot csÃkokra vágjuk, s mindegyiket 2-2 szelet sonkába göngyöljük. A hússzeleteket egy kissé kiverjük, megsózzuk, borssal meghintjük.
4-4 bazsalikomlevéllel beborÃtjuk, erre tesszük a sonkagöngyöleget, majd feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. Forró vajban körös-körül megpirÃtjuk, majd egy tepsibe rakosgatjuk, és 220 °C-os sütÅ‘ben (légkeveréses sütÅ‘ben 200 °C) megsütjük. Amikor elkészült, a fogvájókat kihúzzuk a hústekercsekbÅ‘l, és ferde szeletekre vágva friss paradicsomsalátával tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 845 kcal / 3532 kJ.
Italajánlat: : száraz fehérbor (Szentgyörgyhegyi szürkebarát '03).
|