Bazsalikommal göngyölt pulykamell


Hozzávalók


8 dkg mozzarella
8 szelet nyers sonka
4 szelet pulykamellfilé
só
őrölt bors
16 bazsalikomlevél
a sütéshez:
vaj

A sajtot csíkokra vágjuk, s mindegyiket 2-2 szelet sonkába göngyöljük. A hússzeleteket egy kissé kiverjük, megsózzuk, borssal meghintjük. 4-4 bazsalikomlevéllel beborítjuk, erre tesszük a sonkagöngyöleget, majd feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. Forró vajban körös-körül megpirítjuk, majd egy tepsibe rakosgatjuk, és 220 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 200 °C) megsütjük. Amikor elkészült, a fogvájókat kihúzzuk a hústekercsekből, és ferde szeletekre vágva friss paradicsomsalátával tálaljuk.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 845 kcal / 3532 kJ.
Italajánlat: : száraz fehérbor (Szentgyörgyhegyi szürkebarát '03).