Klasszikus vanÃliafagylalt házi változata
Hozzávalók
3,5 dl tej 1,5 dl tejszÃn 2 tojás 10 dkg porcukor 1 zacskó vanÃliás cukor fél rúd vanÃlia csipetnyi só
ElÅ‘készÃtése: a tojásokat habosra verem a cukorral és a vanÃliás cukorral, majd megsózom. A vanÃliát hosszában felhasÃtom.
ElkészÃtése: a tejet a vanÃliával felforralom, és apránként hozzáöntöm a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegÃtem, addigra kissé be is sűrűsödik. Hagyom, hogy kihűljön. Közben a tejszÃnbÅ‘l kemény habot verek, amit óvatosan beleforgatok a tejes tojásba. A vanÃliát kiveszem a tejbÅ‘l. Ha a fagylaltmassza már nem meleg, beleöntöm a fagylaltgép tartályába, majd jó keményre fagyasztom.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 1600 kcal / 6720 kJ.
|