Klasszikus vaníliafagylalt házi változata


Hozzávalók


3,5 dl tej
1,5 dl tejszín
2 tojás
10 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
fél rúd vanília
csipetnyi só

Előkészítése: a tojásokat habosra verem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megsózom. A vaníliát hosszában felhasítom. Elkészítése: a tejet a vaníliával felforralom, és apránként hozzáöntöm a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegítem, addigra kissé be is sűrűsödik. Hagyom, hogy kihűljön. Közben a tejszínből kemény habot verek, amit óvatosan beleforgatok a tejes tojásba. A vaníliát kiveszem a tejből. Ha a fagylaltmassza már nem meleg, beleöntöm a fagylaltgép tartályába, majd jó keményre fagyasztom.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 1600 kcal / 6720 kJ.