Citromos borjúszelet
Hozzávalók
60 dkg borjúcomb fél citrom leve 1 babérlevél 1 mokkáskanál fokhagymapor só, őrölt bors 2 dl tejföl 2 csapott evőkanál liszt
A borjúcombot rostjaira merÅ‘legesen fölszeleteljük, kiverjük, széleit bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjon. Egy vastag falú lábasban olajat forrósÃtunk, a hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük benne, majd citromlével meglocsoljuk. A kissé összetört babérlevéllel meg a fokhagymaporral fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk és azonnal lefödve, kis lángon puhára pároljuk. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a húsra öntjük, kissé összerázzuk és még 10 percig pároljuk. Közben ellenÅ‘rizzük, és ha a leve túl sűrű lenne, egy kevés vÃzzel (még jobb, ha tejszÃnnel) hÃgÃthatjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 356 kcal / 1489 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|