Citromos borjúszelet


Hozzávalók


60 dkg borjúcomb
fél citrom leve
1 babérlevél
1 mokkáskanál fokhagymapor
só, őrölt bors
2 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt

A borjúcombot rostjaira merőlegesen fölszeleteljük, kiverjük, széleit bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjon. Egy vastag falú lábasban olajat forrósítunk, a hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük benne, majd citromlével meglocsoljuk. A kissé összetört babérlevéllel meg a fokhagymaporral fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk és azonnal lefödve, kis lángon puhára pároljuk. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a húsra öntjük, kissé összerázzuk és még 10 percig pároljuk. Közben ellenőrizzük, és ha a leve túl sűrű lenne, egy kevés vízzel (még jobb, ha tejszínnel) hígíthatjuk.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 356 kcal / 1489 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.