Dinnyesaláta gyümölcsökkel


Hozzávalók


2 közepes sárgadinnye
30 dkg szeder (lehet fagyasztott is)
4 kivi
30 dkg konzerv mandarin

A dinnyét alaposan megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, magjait kikaparjuk. Húsát kanállal kivájjuk úgy, hogy a héja egyben maradjon, majd kockákra vágjuk. A szedret megmossuk, ha fagyasztottat használunk, akkor szobahőmérsékleten fölengedjük. A kivit hámozás után fölszeleteljük. A mandarint lecsöpögtetjük, levét félretesszük. Az összes gyümölcsöt óvatosan összekeverjük, és a dinnyehéjakba púpozzuk. A mandarin levével meglocsoljuk és lefedve legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, mert csak hidegen jó. Így elkészítve akár diétázóknak is ajánlhatjuk, de tejszínhabbal az igazi.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 90 kcal / 377 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor.