Töltött paprika másképp


Hozzávalók


4 szép, húsos paprika
só
1 kisebb hagyma
25 dkg darált hús
2 evőkanál olaj
1 tojás
őrölt bors
fél csokor petrezselyem
1 maréknyi zsemlemorzsa
a tál kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
2 dl tejföl
1 tojássárgája
egy csipetnyi só
egy csipetnyi pirospaprika
2 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt

A paprikát megmossuk, félbevágva kicsumázzuk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízbe rakjuk. 1-2 percig forraljuk, utána szűrőkanállal kiemeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk vagy lereszeljük és a hússal együtt az olajon kevergetve megpirítjuk. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a tojást beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a zsemlemorzsát is hozzáadjuk. A húsos masszát a paprikákba töltjük, majd ezeket kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, megsózzuk, csipetnyi pirospaprikával színezzük, és a paprikák tetejére locsoljuk. A vajat rámorzsoljuk, a sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 20 percig sütjük.


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 518 kcal / 2166 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.