Töltött paprika másképp
Hozzávalók
4 szép, húsos paprika só 1 kisebb hagyma 25 dkg darált hús 2 evőkanál olaj 1 tojás őrölt bors fél csokor petrezselyem 1 maréknyi zsemlemorzsa a tál kikenéséhez: vaj a tetejére: 2 dl tejföl 1 tojássárgája egy csipetnyi só egy csipetnyi pirospaprika 2 dkg vaj 5 dkg reszelt sajt
A paprikát megmossuk, félbevágva kicsumázzuk, majd enyhén sós, forrásban lévÅ‘ vÃzbe rakjuk. 1-2 percig forraljuk, utána szűrÅ‘kanállal kiemeljük. A hagymát megtisztÃtjuk, finomra aprÃtjuk vagy lereszeljük és a hússal együtt az olajon kevergetve megpirÃtjuk. Megvárjuk, amÃg kihűl, majd a tojást beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprÃtott petrezselyemmel fűszerezzük, végül a zsemlemorzsát is hozzáadjuk. A húsos masszát a paprikákba töltjük, majd ezeket kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, megsózzuk, csipetnyi pirospaprikával szÃnezzük, és a paprikák tetejére locsoljuk. A vajat rámorzsoljuk, a sajttal megszórjuk, végül elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 160 °C) kb. 20 percig sütjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 518 kcal / 2166 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|