Hideg cukkinileves
Hozzávalók
6 dl kefir 2 db kisebb (kb. 15 cm hosszú) cukkini 1 dl kovászosuborkalé 1 csokor friss, zöld kapor 1 kiskanál porcukor 1 gerezd fokhagyma Ãzlés szerint kevés só
ElÅ‘készÃtése: az egyik cukkinit feldarabolom. A másikat - mint az uborkát szokás - legyalulom. A fokhagymát tisztÃtás után darabokra vágom. A kaprot felaprÃtom.
ElkészÃtése: turmixpohárba töltöm az uborkalevet. Hozzáteszem a felaprÃtott cukkinit meg a fokhagymát, és addig keverem, amÃg pépessé nem válik. Ekkor hozzáöntöm a kefirt, és beleszórom a kapor felét. Cukorral és sóval ÃzesÃtem. Addig keverem, amÃg egynemű, habos, sűrű leves lesz. Az elÅ‘hűtött levesescsészékben elosztom a gyalult cukkinit, ez lesz a leves betétje. Ráöntöm a sűrű levet, és meghintem a maradék apróra vágott kaporral.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 621 kcal / 148 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor (Badacsonyi szürkebarát).
Jótanács: Ha elõzõleg jól lehûtik a hozzávalókat, akkor lesz az igazi! Ha nincs idõ lehûteni, egy-két jégkockát tegyenek a levesescsészékbe, és öntsék rá a levest! A nyári melegben könynyû, üdÃtõ, vitamindús fogás. Elõzõ nap is elkészÃthetõ, tálalás elôtt csak jól keverjék össze..
|