Hideg cukkinileves


Hozzávalók


6 dl kefir
2 db kisebb (kb. 15 cm hosszú) cukkini
1 dl kovászosuborkalé
1 csokor friss, zöld kapor
1 kiskanál porcukor
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint kevés só

Előkészítése: az egyik cukkinit feldarabolom. A másikat - mint az uborkát szokás - legyalulom. A fokhagymát tisztítás után darabokra vágom. A kaprot felaprítom. Elkészítése: turmixpohárba töltöm az uborkalevet. Hozzáteszem a felaprított cukkinit meg a fokhagymát, és addig keverem, amíg pépessé nem válik. Ekkor hozzáöntöm a kefirt, és beleszórom a kapor felét. Cukorral és sóval ízesítem. Addig keverem, amíg egynemű, habos, sűrű leves lesz. Az előhűtött levesescsészékben elosztom a gyalult cukkinit, ez lesz a leves betétje. Ráöntöm a sűrű levet, és meghintem a maradék apróra vágott kaporral.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 621 kcal / 148 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor (Badacsonyi szürkebarát).

Jótanács: Ha elõzõleg jól lehûtik a hozzávalókat, akkor lesz az igazi! Ha nincs idõ lehûteni, egy-két jégkockát tegyenek a levesescsészékbe, és öntsék rá a levest! A nyári melegben könynyû, üdítõ, vitamindús fogás. Elõzõ nap is elkészíthetõ, tálalás elôtt csak jól keverjék össze..