Spárgaleves
Hozzávalók
40 dkg spárga 2 kiskanál levesÃzesÃtÅ‘ por (ételÃzesÃtÅ‘ por vagy leveskocka is lehet) 5 dkg fÅ‘zÅ‘margarin 5 dkg liszt 1 csokor petrezselyem 2 dl tej 2 dl tejföl cukor a galuskához: 1 tojás liszt
A spárgát megtisztÃtjuk, 2-3 centis darabokra vágjuk, és kb. 1 liternyi levesÃzesÃtÅ‘s vÃzben puhára fÅ‘zzük. Közben a margarinon megfuttatjuk a lisztet és fölaprÃtott petrezselyemmel megszórjuk. Amikor kihűlt, a tejjel meg a tejföllel simára keverjük, és a levest ezzel sűrÃtjük. Csipetnyi cukorral ÃzesÃtjük. A tojásból és lisztbÅ‘l galuskatésztát keverünk, és a levesbe szaggatjuk. Ha kell, utánasózzuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 1319 kcal / 1334 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|