Spárgaleves


Hozzávalók


40 dkg spárga
2 kiskanál levesízesítő por (ételízesítő por vagy leveskocka is lehet)
5 dkg főzőmargarin
5 dkg liszt
1 csokor petrezselyem
2 dl tej
2 dl tejföl
cukor
a galuskához:
1 tojás
liszt

A spárgát megtisztítjuk, 2-3 centis darabokra vágjuk, és kb. 1 liternyi levesízesítős vízben puhára főzzük. Közben a margarinon megfuttatjuk a lisztet és fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Amikor kihűlt, a tejjel meg a tejföllel simára keverjük, és a levest ezzel sűrítjük. Csipetnyi cukorral ízesítjük. A tojásból és lisztből galuskatésztát keverünk, és a levesbe szaggatjuk. Ha kell, utánasózzuk.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 1319 kcal / 1334 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.