Nyers zöldségleves


Hozzávalók (6)


4 érett paradicsom
2 közepes salátauborka
2-2 húsos piros és zöld színű paprika
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szelet barna kenyér
1 kisebb ágacska friss vagy
1 mokkáskanálnyi szárított majoránna
2 evőkanál borecet
5 evőkanál olívaolaj
egy csipetnyi Cayenne bors
egy csipetnyi őrölt bors
egy csipetnyi cukor
egy csipetnyi só
a tálaláshoz:
3 főtt tojás

A paradicsomokat - miután a szárukat kimetszettük - 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd héjukat lehúzzuk, magjukat kikaparjuk, húsukat fölaprítjuk. Az uborkát meghámozzuk, az egyiket csinos kis kockákra vágjuk és a tálaláshoz félretesszük, a másikat földaraboljuk. A kétféle paprikát kicsumázzuk, majd ugyanúgy készítjük elő, mint az uborkát. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk. A kenyér héját levágjuk, az egyik szeletet kis kockákra vágva félretesszük a tálaláshoz, a másikat összemorzsoljuk. A majoránna leveleit lecsipkedjük az ágról. A leves készítésének ez a leghosszadalmasabb része. Az összes előkészített nyersanyagot - a tálaláshoz félretettek kivételével - finomra turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük. Beleöntjük az ecetet meg 3 evőkanál olajat, megfűszerezzük, csipetnyi cukorral ízesítjük, enyhén megsózzuk, és további fél percig turmixoljuk. Tucatnyi jégkockát szórunk bele, hogy jól lehűtse és a leve is több legyen, 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A kockákra darabolt kenyeret a maradék olajon megpirítjuk. A főtt tojást is kis kockákra vágjuk és a félretett zöldségekkel a jéghideg leveshez külön tálkákban tálaljuk.


Elkészítési idő: 45 perc + hûtés.
Egy adag: 382 kcal / 1597 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.