Nyers zöldségleves
Hozzávalók
(6)
4 érett paradicsom 2 közepes salátauborka 2-2 húsos piros és zöld szÃnű paprika 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 szelet barna kenyér 1 kisebb ágacska friss vagy 1 mokkáskanálnyi szárÃtott majoránna 2 evÅ‘kanál borecet 5 evÅ‘kanál olÃvaolaj egy csipetnyi Cayenne bors egy csipetnyi Å‘rölt bors egy csipetnyi cukor egy csipetnyi só a tálaláshoz: 3 fÅ‘tt tojás
A paradicsomokat - miután a szárukat kimetszettük - 1 percre forrásban lévÅ‘ vÃzbe dobjuk, majd héjukat lehúzzuk, magjukat kikaparjuk, húsukat fölaprÃtjuk. Az uborkát meghámozzuk, az egyiket csinos kis kockákra vágjuk és a tálaláshoz félretesszük, a másikat földaraboljuk. A kétféle paprikát kicsumázzuk, majd ugyanúgy készÃtjük elÅ‘, mint az uborkát. A hagymát és a fokhagymát megtisztÃtjuk, fölaprÃtjuk. A kenyér héját levágjuk, az egyik szeletet kis kockákra vágva félretesszük a tálaláshoz, a másikat összemorzsoljuk. A majoránna leveleit lecsipkedjük az ágról. A leves készÃtésének ez a leghosszadalmasabb része. Az összes elÅ‘készÃtett nyersanyagot - a tálaláshoz félretettek kivételével - finomra turmixoljuk vagy merülÅ‘mixerrel pépesÃtjük. Beleöntjük az ecetet meg 3 evÅ‘kanál olajat, megfűszerezzük, csipetnyi cukorral ÃzesÃtjük, enyhén megsózzuk, és további fél percig turmixoljuk. Tucatnyi jégkockát szórunk bele, hogy jól lehűtse és a leve is több legyen, 1 órára hűtÅ‘szekrénybe tesszük, hogy az Ãzek jól összeérjenek. A kockákra darabolt kenyeret a maradék olajon megpirÃtjuk. A fÅ‘tt tojást is kis kockákra vágjuk és a félretett zöldségekkel a jéghideg leveshez külön tálkákban tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc + hûtés.
Egy adag: 382 kcal / 1597 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|