Séfsaláta


Hozzávalók


1 fej saláta
2 szál sárgarépa
1 kis szál kígyóuborka
20 dkg sajt
20 dkg sonka
2 szál újhagyma
néhány szem kapribogyó
egy ecetes uborka
5 evőkanál francia salátaöntet
5 evőkanál tejföl

A megtisztított salátát, a meghámozott répát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A sajtot a sonkával együtt ugyancsak felcsíkozzuk. Az újhagymát, a kaprit és az uborkát apróra vágjuk. A francia öntettel meg a tejföllel eldolgozzuk. A csíkokra vágott hozzávalókat ezzel a mártással összekeverjük. Tálalhatjuk úgy is, hogy az anyagokat a színek figyelembevételével külön-külön egymás mellé helyezzük, így ízlés szerint a hozzávalókból mindenki maga szed a tányérjára, s keveri össze az öntettel.


Elkészítési idő: 20 perc.
Egy adag: 393 kcal / 1643 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.