Séfsaláta
Hozzávalók
1 fej saláta 2 szál sárgarépa 1 kis szál kÃgyóuborka 20 dkg sajt 20 dkg sonka 2 szál újhagyma néhány szem kapribogyó egy ecetes uborka 5 evÅ‘kanál francia salátaöntet 5 evÅ‘kanál tejföl
A megtisztÃtott salátát, a meghámozott répát és az uborkát vékony csÃkokra vágjuk. A sajtot a sonkával együtt ugyancsak felcsÃkozzuk. Az újhagymát, a kaprit és az uborkát apróra vágjuk. A francia öntettel meg a tejföllel eldolgozzuk. A csÃkokra vágott hozzávalókat ezzel a mártással összekeverjük. Tálalhatjuk úgy is, hogy az anyagokat a szÃnek figyelembevételével külön-külön egymás mellé helyezzük, Ãgy Ãzlés szerint a hozzávalókból mindenki maga szed a tányérjára, s keveri össze az öntettel.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
Egy adag: 393 kcal / 1643 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|