Csirkenyárs zsályás sárgarépával


Hozzávalók


a csirkenyárshoz:
1 zacskó Knorr
Delikát Borsos-
Mustáros Villámpác
1 dl olaj
4 csirkemellfilé
20 dkg füstölt szalonna
maréknyi friss zsályalevél
2 közepes vöröshagyma
2-3 paradicsom
a zsályás sárgarépához:
2 csomó zsenge sárgarépa
20 dkg füstölt szalonna
maréknyi friss zsályalevél

A villámpácot az olajjal jól elkeverjük. A húsfilék mindegyikét lapjában félbevágjuk, széthajtjuk. A szeleteket kissé kiverjük, tálba tesszük, és a páclevet rácsorgatjuk. Kissé megrázogatjuk, hogy mindehol érje, és fél órára a hűtőbe rakjuk. Ezután kivesszük, az olajat kissé lecsöpögtetjük róla, majd mindegyikre előbb hajszálvékony szalonnaszeleteket arra zsályaleveleket fektetünk. Jó szorosan felgöngyöljük, és ujjnyi vastagon feldaraboljuk. A kis tekercseket paradicsom- és hagymacikkekkel váltakozva nyársra húzzuk. A villámpácos olajjal megkenjük, majd faszénparázs felett, folyamatosan kenegetve megsütjük. A zsenge sárgarépákat kefével lesúroljuk, és forrásban lévő vízben 1-2 percig előfőzzük. Lecsepegtetjük, és egyenként egy-egy hajszálvékony szalonnaszeletbe csavarjuk, amely alá zsályaleveleket tűzünk. Faszénparázs felett forgatva addig sütjük, míg a szalonna körös-körül szépen megpirul. Természetesen ezt is kenegethetjük a villámpácos olajjal.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 960 kcal / 4013 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói olaszrizling 2000).