Csirkenyárs zsályás sárgarépával
Hozzávalók
a csirkenyárshoz: 1 zacskó Knorr Delikát Borsos- Mustáros Villámpác 1 dl olaj 4 csirkemellfilé 20 dkg füstölt szalonna maréknyi friss zsályalevél 2 közepes vöröshagyma 2-3 paradicsom a zsályás sárgarépához: 2 csomó zsenge sárgarépa 20 dkg füstölt szalonna maréknyi friss zsályalevél
A villámpácot az olajjal jól elkeverjük. A húsfilék mindegyikét lapjában félbevágjuk, széthajtjuk. A szeleteket kissé kiverjük, tálba tesszük, és a páclevet rácsorgatjuk. Kissé megrázogatjuk, hogy mindehol érje, és fél órára a hűtőbe rakjuk. Ezután kivesszük, az olajat kissé lecsöpögtetjük róla, majd mindegyikre előbb hajszálvékony szalonnaszeleteket arra zsályaleveleket fektetünk. Jó szorosan felgöngyöljük, és ujjnyi vastagon feldaraboljuk. A kis tekercseket paradicsom- és hagymacikkekkel váltakozva nyársra húzzuk. A villámpácos olajjal megkenjük, majd faszénparázs felett, folyamatosan kenegetve megsütjük.
A zsenge sárgarépákat kefével lesúroljuk, és forrásban lévÅ‘ vÃzben 1-2 percig elÅ‘fÅ‘zzük. Lecsepegtetjük, és egyenként egy-egy hajszálvékony szalonnaszeletbe csavarjuk, amely alá zsályaleveleket tűzünk. Faszénparázs felett forgatva addig sütjük, mÃg a szalonna körös-körül szépen megpirul. Természetesen ezt is kenegethetjük a villámpácos olajjal.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 960 kcal / 4013 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói olaszrizling 2000).
|