Sült fagylalt a la tiramisu
Hozzávalók
2 csomag tiramisu Ãzű fagylaltkrémpor 4 dl tej 6 tojásból sütött vagy készen vett piskótalap 4-5 tojásfehérje 12 dkg cukor 2 csomag vanÃliás cukor
A fagylaltporból a tejjel elÅ‘Ãrás szerint fagylaltot készÃtünk. A piskótából egy kb. 15 centi átmérÅ‘jű kerek korongot szúrunk ki, a többit ujjnyi széles csÃkokra metéljük. A fagylaltot a kerek piskótalapra halmozzuk, és a tésztacsÃkokkal beborÃtjuk. A tojásfehérjét a cukorral meg a vanÃliás cukorral kemény habbá verjük, a "fagylaltbombát" ezzel bevonjuk, majd sütÅ‘ben, a közepesnél valamivel kisebb lánggal (150-160 °C) addig sütjük, mÃg a hab kissé megsül és szÃnt is kap. Vigyázat: belül a fagylaltnak nem szabad megolvadnia! A tojáshabot 1 evÅ‘kanál sárgabarackÃzzel is lehet szÃnezni.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc + dermesztés.
Egy adag: 621 kcal / 2596 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|