Sült fagylalt a la tiramisu


Hozzávalók


2 csomag tiramisu ízű fagylaltkrémpor
4 dl tej
6 tojásból sütött vagy készen vett piskótalap
4-5 tojásfehérje
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor

A fagylaltporból a tejjel előírás szerint fagylaltot készítünk. A piskótából egy kb. 15 centi átmérőjű kerek korongot szúrunk ki, a többit ujjnyi széles csíkokra metéljük. A fagylaltot a kerek piskótalapra halmozzuk, és a tésztacsíkokkal beborítjuk. A tojásfehérjét a cukorral meg a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a "fagylaltbombát" ezzel bevonjuk, majd sütőben, a közepesnél valamivel kisebb lánggal (150-160 °C) addig sütjük, míg a hab kissé megsül és színt is kap. Vigyázat: belül a fagylaltnak nem szabad megolvadnia! A tojáshabot 1 evőkanál sárgabarackízzel is lehet színezni.


Elkészítési idő: 35 perc + dermesztés.
Egy adag: 621 kcal / 2596 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.