Túrótorta meggyel


Hozzávalók


(16 szelethez)
20 dkg finomra tört babapiskóta
12 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál citromlé
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló por
60 dkg meggy
5 dl meggylé
2 csomag tortazselépor
2 evőkanál cukor
5 dkg fehér csokoládé

A babapiskótát a puha vajjal összegyúrjuk. Egy tortakarikát tálra teszünk - mégpedig arra, amelyiken majd a tortát tálaljuk - és belülről alufóliával kibéleljük, nehogy a töltelék kifolyjon. A vajas piskótamorzsát egyenletesen az aljára nyomkodjuk. A túrót áttörjük, a kétféle cukorral meg a citromlével ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, a habfixálóval összekeverjük és a túrókrémbe forgatjuk. Egyenletesen a tésztára simítjuk. A meggyet megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és a túróra szórjuk. A meggyléből a tortazselével meg a cukorral az előírás szerint gyümölcskocsonyát készítünk, és a meggyre öntjük. A tortát l -2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Tálaláskor a tortakarikát meg a fóliát lehúzzuk róla, és az oldalára reszelt csokoládét tapasztunk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


Elkészítési idő: 30 perc + dermesztés.
Egy adag: 234 kcal / 979 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.