Túrótorta meggyel
Hozzávalók
(16 szelethez) 20 dkg finomra tört babapiskóta 12 dkg vaj 25 dkg tehéntúró 3 evÅ‘kanál cukor 1 csomag vanÃliás cukor 3 evÅ‘kanál citromlé 2,5 dl tejszÃn 1 csomag habfixáló por 60 dkg meggy 5 dl meggylé 2 csomag tortazselépor 2 evÅ‘kanál cukor 5 dkg fehér csokoládé
A babapiskótát a puha vajjal összegyúrjuk. Egy tortakarikát tálra teszünk - mégpedig arra, amelyiken majd a tortát tálaljuk - és belülrÅ‘l alufóliával kibéleljük, nehogy a töltelék kifolyjon. A vajas piskótamorzsát egyenletesen az aljára nyomkodjuk. A túrót áttörjük, a kétféle cukorral meg a citromlével ÃzesÃtjük. A tejszÃnt habbá verjük, a habfixálóval összekeverjük és a túrókrémbe forgatjuk. Egyenletesen a tésztára simÃtjuk. A meggyet megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és a túróra szórjuk. A meggylébÅ‘l a tortazselével meg a cukorral az elÅ‘Ãrás szerint gyümölcskocsonyát készÃtünk, és a meggyre öntjük. A tortát l -2 órára hűtÅ‘szekrénybe állÃtjuk. Tálaláskor a tortakarikát meg a fóliát lehúzzuk róla, és az oldalára reszelt csokoládét tapasztunk. Forró vÃzbe mártott késsel szeleteljük.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc + dermesztés.
Egy adag: 234 kcal / 979 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|