Káposztás burgonyafánk


Hozzávalók


75 dkg fejes káposzta
10 dkg burgonya
0,5 dkg élesztő
1/4 tojássárgája
1 dkg burgonyakeményítő, tej
cukor az élesztő felfuttatásához és
a káposzta pirításához
1 evőkanál olaj
a sütéshez:
olaj

A káposztát lereszeljük és olajon egy kevés cukorral megpirítjuk. A burgonyát megfőzzük, meghámoztuk, burgonyanyomón áttörjük és a langyos vízben felfuttatott élesztővel, a tojássárgájával és a keményítővel összekeverjük. Keményítővel meghintett deszkán kinyújtjuk. 8 darab kb. 5 centis négyzetre vágjuk. 4 közepére kis káposztahalmokat rakunk, és mindegyiket befedjük egy üres tésztalappal. Szélüket körben lenyomkodjuk, kicsit kerekre formázzuk, és kb. fél órán át kelesztjük. Olajban kisütjük, és még melegen tálaljuk.


Egy adag: 35 kcal / 147 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.