Káposztás burgonyafánk
Hozzávalók
75 dkg fejes káposzta 10 dkg burgonya 0,5 dkg élesztÅ‘ 1/4 tojássárgája 1 dkg burgonyakeményÃtÅ‘, tej cukor az élesztÅ‘ felfuttatásához és a káposzta pirÃtásához 1 evÅ‘kanál olaj a sütéshez: olaj
A káposztát lereszeljük és olajon egy kevés cukorral megpirÃtjuk. A burgonyát megfÅ‘zzük, meghámoztuk, burgonyanyomón áttörjük és a langyos vÃzben felfuttatott élesztÅ‘vel, a tojássárgájával és a keményÃtÅ‘vel összekeverjük. KeményÃtÅ‘vel meghintett deszkán kinyújtjuk. 8 darab kb. 5 centis négyzetre vágjuk. 4 közepére kis káposztahalmokat rakunk, és mindegyiket befedjük egy üres tésztalappal. Szélüket körben lenyomkodjuk, kicsit kerekre formázzuk, és kb. fél órán át kelesztjük. Olajban kisütjük, és még melegen tálaljuk.
Egy adag: 35 kcal / 147 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|