Zöldborsóleves szárnyashúsgombóccal
Hozzávalók
a húsgombóchoz: 15 dkg csirkemellfilé 0,5 dl tejszÃn 1 tojás 1 evÅ‘kanál búzadara só, késhegynyi reszelt szerecsendió a leveshez: 20 dkg vegyes zöldség 1 kis vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 2 evÅ‘kanál olaj fél evÅ‘kanál pirospaprika 8 dl erÅ‘leves (esetleg másfél erÅ‘leveskocka) 50 dkg héjas zöldborsó (kifejtve 25 dkg) só, Å‘rölt bors 1 evÅ‘kanál Graham- vagy zabpehelyliszt
A csirkemellet kislyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, a többi húsgombóchoz valóval jól összekeverjük, majd hűtÅ‘be téve pihentetjük, hogy a búzadara egy kissé megduzzadjon. Közben a zöldségeket megtisztÃtjuk. A vegyes zöldséget kis kockákra, a hagymát meg a petrezselymet finomra vágjuk. A hagymát az olajon kevergetve üvegesre sütjük, majd a tűzrÅ‘l lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. A levessel vagy 8 deci vÃzben föloldott leveskockával fölengedjük. A vegyes zöldséget, a zöldborsót meg a petrezselymet beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Félig lefödve, közepes lángon fÅ‘zzük. MielÅ‘tt a zöldségek teljesen megpuhulnak, a húsmasszából kiskanállal gombócokat szaggatunk a levesbe, és puhára fÅ‘zzük. A lisztet 1 deci vÃzzel simára keverjük és a levest ezzel sűrÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 225 kcal / 941 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|