Zöldborsóleves szárnyashúsgombóccal


Hozzávalók


a húsgombóchoz:
15 dkg csirkemellfilé
0,5 dl tejszín
1 tojás
1 evőkanál búzadara
só, késhegynyi reszelt szerecsendió
a leveshez:
20 dkg vegyes zöldség
1 kis vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
fél evőkanál pirospaprika
8 dl erőleves (esetleg másfél erőleveskocka)
50 dkg héjas zöldborsó (kifejtve 25 dkg)
só, őrölt bors
1 evőkanál Graham- vagy zabpehelyliszt

A csirkemellet kislyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, a többi húsgombóchoz valóval jól összekeverjük, majd hűtőbe téve pihentetjük, hogy a búzadara egy kissé megduzzadjon. Közben a zöldségeket megtisztítjuk. A vegyes zöldséget kis kockákra, a hagymát meg a petrezselymet finomra vágjuk. A hagymát az olajon kevergetve üvegesre sütjük, majd a tűzről lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. A levessel vagy 8 deci vízben föloldott leveskockával fölengedjük. A vegyes zöldséget, a zöldborsót meg a petrezselymet beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Félig lefödve, közepes lángon főzzük. Mielőtt a zöldségek teljesen megpuhulnak, a húsmasszából kiskanállal gombócokat szaggatunk a levesbe, és puhára főzzük. A lisztet 1 deci vízzel simára keverjük és a levest ezzel sűrítjük.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 225 kcal / 941 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.