Pikáns parajleves


Hozzávalók


25 dkg friss paraj
25 dkg friss sóska
1 vöröshagyma
4 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj
1 liter szűrt húsleves (leveskockából is készülhet)
2 tojás
4 púpozott evőkanál tejföl

A paraj és a sóska szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vízben megmossuk. A sóskából néhány levelet félreteszünk a tálaláshoz, a többit a parajjal együtt durvára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a fölolvasztott vajon megfonnyasztjuk. A parajt és a sóskát beleszórjuk, megvárjuk, amíg kissé összeesik, majd a levessel fölöntjük. Fölforraljuk, utána lefödjük és kis lángon kb. 10 percig főzzük. Rövid ideig pihentetjük, azután turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük. A tojásokat 7-8 percig főzzük, hogy a lágy és a kemény tojás közötti átmenetet csípjük el, majd hámozás után elfelezzük. A forró levest tányérokba merjük, 1-1 evőkanál tejföllel gazdagítjuk, beletesszük a tojást, végül a félretett sóskalevelekkel díszítjük. Pirítóst kínálunk hozzá.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 387 kcal / 1619 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.