Pikáns parajleves
Hozzávalók
25 dkg friss paraj 25 dkg friss sóska 1 vöröshagyma 4 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj 1 liter szűrt húsleves (leveskockából is készülhet) 2 tojás 4 púpozott evőkanál tejföl
A paraj és a sóska szárát lecsipkedjük, a leveleket többször váltott hideg vÃzben megmossuk. A sóskából néhány levelet félreteszünk a tálaláshoz, a többit a parajjal együtt durvára vágjuk. A hagymát megtisztÃtjuk, finomra aprÃtjuk, és a fölolvasztott vajon megfonnyasztjuk. A parajt és a sóskát beleszórjuk, megvárjuk, amÃg kissé összeesik, majd a levessel fölöntjük. Fölforraljuk, utána lefödjük és kis lángon kb. 10 percig fÅ‘zzük. Rövid ideig pihentetjük, azután turmixoljuk vagy merülÅ‘mixerrel pépesÃtjük. A tojásokat 7-8 percig fÅ‘zzük, hogy a lágy és a kemény tojás közötti átmenetet csÃpjük el, majd hámozás után elfelezzük. A forró levest tányérokba merjük, 1-1 evÅ‘kanál tejföllel gazdagÃtjuk, beletesszük a tojást, végül a félretett sóskalevelekkel dÃszÃtjük. PirÃtóst kÃnálunk hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 387 kcal / 1619 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|