Sült halcsíkok


Hozzávalók


40 dkg tengerihal-filésó
őrölt bors
1-1 evőkanál citromlé-, szójamártás és étkezési keményítő a tésztához:
1-1 evőkanál finomliszt és étkezési keményítő
csipetnyi só
2 tojásfehérje
a sütéshez:
olaj vagy sütőmargarin

A halat ujjnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével, a szójamártással meg a keményítővel összeforgatjuk. A tésztához a lisztet meg a keményítőt csipetnyi sóval a kemény habbá vert tojásfehérjébe keverjük. A halat belemártjuk, és egy wokban, forró olajban megsütjük. A halcsíkokat szűrőkanállal kiszedjük és lecsöpögtetjük, és melegen is tartjuk. Rizzsel, tartármártással vagy zöldsalátával kínáljuk.


Elkészítési idő: 20 perc.
Egy adag: 241 kcal / 1008 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.