Sült halcsÃkok
Hozzávalók
40 dkg tengerihal-filésó Å‘rölt bors 1-1 evÅ‘kanál citromlé-, szójamártás és étkezési keményÃtÅ‘ a tésztához: 1-1 evÅ‘kanál finomliszt és étkezési keményÃtÅ‘ csipetnyi só 2 tojásfehérje a sütéshez: olaj vagy sütÅ‘margarin
A halat ujjnyi csÃkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével, a szójamártással meg a keményÃtÅ‘vel összeforgatjuk. A tésztához a lisztet meg a keményÃtÅ‘t csipetnyi sóval a kemény habbá vert tojásfehérjébe keverjük. A halat belemártjuk, és egy wokban, forró olajban megsütjük. A halcsÃkokat szűrÅ‘kanállal kiszedjük és lecsöpögtetjük, és melegen is tartjuk. Rizzsel, tartármártással vagy zöldsalátával kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
Egy adag: 241 kcal / 1008 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|