Aszalt szilvás csirkemell


Hozzávalók


2 csirkemell
só
3 evőkanál olaj
8 szem aszalt szilva
1-2 evőkanál vörösbor
8-10 szem paprikával töltött olajbogyó
8 vékony szelet húsos szalonna
grill fűszerkeverék (vagy grillkrém)

A csirkemelleket kicsontozom és a húsból 4 vékony szeletet formálok megsózom, olajjal bekenem és néhány órán át hűtőszekrényben érlelem (Legjobb egy éjszakán keresztül otthagyni). Ezután a kimagozott aszalt szilvát vörösborban megforgatom (kicsit áztatom is), majd a szilvamag helyére paprikával töltött olajbogyót dugok. Mindegyik hússzeletbe 2-2 szilvát göngyölök, majd zsineggel átkötöm, ami azért fontos, hogy a töltelék ne folyjon ki. Végül fogvájóval rátűzöm a szalonnaszeletekét. A göngyölt húsokat CRISP-tálra fektetem és CRISP-GRILL fokozaton kb. 6-7 percig sütöm. A köret sajtos sült alma.


Elkészítési idő: 15 perc + pácolás.
Egy adag: 710 kcal / 2939 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.