Tavaszi sajtos omlett


Hozzávalók


(1 omletthez)
2 tojás
1 kiskanál finomliszt, só
diónyi vaj vagy margarin
3-4 dkg reszelt sajt
fél csokor metélőhagyma

A tojások sárgáját a liszttel és egy csipetnyi sóval eldolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tojássárgájába forgatjuk. A vajat vagy a margarint egy tányérba dobjuk, és 650 wattal 1 percig melegítjük. Ezután a tojásos masszát beleöntjük, és 350 wattal 2 percig sütjük. A reszelt sajttal megszórjuk, és 350 wattal még 2 percig sütjük, majd 2 percig állni hagyjuk. Közben a metélőhagymát apróra vágjuk. Az omlettet ügyesen félbehajtjuk, és a metélőhagymával megszórva azonnal tálaljuk. Nagyobb mennyiséget nem érdemes egyszerre csinálni, mert az omlett túl nagy lesz, nem sül át.


Elkészítési idő: 8 perc.
Egy adag: 392 kcal / 1639 kJ.
Italajánlat: pilseni típusú világos sör.