Tavaszi sajtos omlett
Hozzávalók
(1 omletthez) 2 tojás 1 kiskanál finomliszt, só diónyi vaj vagy margarin 3-4 dkg reszelt sajt fél csokor metélőhagyma
A tojások sárgáját a liszttel és egy csipetnyi sóval eldolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tojássárgájába forgatjuk. A vajat vagy a margarint egy tányérba dobjuk, és 650 wattal 1 percig melegÃtjük. Ezután a tojásos masszát beleöntjük, és 350 wattal 2 percig sütjük. A reszelt sajttal megszórjuk, és 350 wattal még 2 percig sütjük, majd 2 percig állni hagyjuk. Közben a metélÅ‘hagymát apróra vágjuk. Az omlettet ügyesen félbehajtjuk, és a metélÅ‘hagymával megszórva azonnal tálaljuk. Nagyobb mennyiséget nem érdemes egyszerre csinálni, mert az omlett túl nagy lesz, nem sül át.
ElkészÃtési idÅ‘: 8 perc.
Egy adag: 392 kcal / 1639 kJ.
Italajánlat: pilseni tÃpusú világos sör.
|