Szűzérmék tejszÃnes spárgával
Hozzávalók
60 dkg sertés szűzpecsenye só 60 dkg spárga (tisztÃtva kb. 35 dkg) 6 dkg csökkentett zsÃrtartalmú vaj 1 nagy csokor kapor 1 csapott evÅ‘kanál étkezési keményÃtÅ‘ vagy finomliszt 2 dl tej 1 dl tejszÃn fél mokkáskanál Å‘rölt fehér bors fél citrom leve
A szűzpecsenyét 12 szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, és besózva félrerakjuk. A spárgát megtisztÃtjuk, majd mindegyiket - fejjel együtt - 10 centisre kurtÃtjuk. (A leesÅ‘ részekbÅ‘l másnap krémlevest vagy salátát készÃthetünk.) A vaj felét egy nagy serpenyÅ‘ben fölolvasztjuk, és a spárgát egymás mellé belefektetjük. Enyhén megsózzuk, majd lefödve kis lángon puhára pároljuk. A keményÃtÅ‘t a tejjel meg a tejszÃnnel simára keverjük, és a spárgára öntjük. Megborsozzuk, a fölaprÃtott kaporral fűszerezzük, a citromlével ÃzesÃtjük. Az edényt közben néhányszor megrázzuk, nehogy a mártás letapadjon. Épp csak 1-2 percig forraljuk, ezalatt kellÅ‘en besűrűsödik. A hússzeleteket a maradék vajon megsütjük, tálaláskor a tejszÃnes spárgára fektetjük. Párolt barna rizst is kÃnálhatunk hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 411 kcal / 1714 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|